Novice

Novi Porsche 911 končno tudi z opcijo ročnega menjalnika

Porsche je izkoristil zaključek meseca za razveselitev potencialnih kupcev aktualnega 911. Po uvodnih namigovanjih so namreč zdaj končno ponudili tudi možnost izbire ročnega menjalnika.

Na nek način se bere čudno, da so kupcem ponudili možnost izbire modela 911 tudi z ročnim menjalnikom, a upoštevajoč cenovno strategijo modela gre točno za to:Porsche 911 s sedemstopenjskim ročnim menjalnikom ali z osemstopenjskim dvosklopkovnim PDK menjalnikom. V tem trenutku alternativa 911 “na pedala” obstaja samo v kombinaciji z izpeljankami 911 Carrera S, 911 Carrera S Cabriolet, 911 Carrera 4S ter 911 Carrera 4S Cabriolet, a Porsche že miri duhove, da bodo v kratkem tudi pri vstopni 911 Carreri ponudili možnost izbire ročnega menjalnika.

Medtem ko razlike v ceni med izpeljankama menjalnika ni, pa Nemci sporočajo, da obstaja razlika v zmogljivostih. Končna hitrost pri obeh znaša 307 km/h, zato pa ročni 911 Carrera S pospešujejo do stotice okoli štiri sekunde in naj bi bil torej nekaj desetink počasnejši od 911 Carrera S z menjalnikom PDK, ki s Sport Crono paketom opravi ta preizkus v bliskovitih 3,5 sekundah.

Ko smo že ravno pri paketu Sport Chrono, še omenimo, da ga Nemci v 911 Carrera S poleg ročnega menjalnika primaknejo serijsko, del serijske opreme pa so tudi mehanska zapora zadnjega diferenciala, športna nastavitev vzmetenja, sistem izenačevanja motornih vrtljajev in stikalo za preklapljanje med režimi vožnje, nameščeno neposredno na volanski obroč. Sami ocenjujemo, da je cenovno nadomestilo dvosklopkovnega PDK menjalnika za omenjene dodatke na mestu, všečna pa je tudi navedba Porscheja, da je z ročnim menjalnikom model 39 kilogramov lažji, čeravno je res, da z nazivnimi 450 KM že osnovnih 1,5 tone in več spodobno motorizira.

In ravno v tem je bistvo. Desetinko, dve ali tri počasnejši pospešek do stotice bi v primeru tako bliskovitih pospeševanj v zameno za užitke v popolnem nadzoru nad avtom sami vsekakor z lahkoto sprejeli.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nastaja velikan PSA-FCA
Fiskerjev električni križanec bo Ocean