Novice

Volkswagen Phideon je novi Phaeton za Kitajsko

Volkswagen je razkril model Phideon, ki napoveduje novo oblikovalsko linijo za vsa višje cenovno pozicionirana vozila. Sloni na enaki arhitekturi kot Audi A6, a bo v tej obliki in pod tem imenom zapeljal le na kitajski trg.

Pet metrov in 50 milimetrov dolg Phideon bo v kitajske prodajne salona zapeljal oktobra ter zapolnil vrzel, ki jo je nekoč zapolnjevala prva generacija Phaetona. Oborožen bo z nekaterimi prvič videnimi naprednimi funkcijami, zato bo pozicioniran nad modelom Magotan, ki je zelo tesno povezan z ameriško različico Passata.

Klaus Bischoff, vodja oblikovanja pri Volkswagnu, je dejal, da bo prepoznaven sprednji del vozila imel močan vpliv na prihodnje prestižne modele, med njimi tudi na drugo generacijo Phaetona. Za risalne mize so sedli v centralnem oblikovalskem studiju v Wolfsburgu, a so že pred začetkom imeli v mislih obliko, ki bo idealna za kitajski trg.

Phideon je za 5 milimetrov krajši, 35 milimetrov ožji in 30 milimetrov višji kot Phaeton z običajno medosno razdaljo. Pod pokrovom motorja razstavljenega ženevskega modela se skriva prisilno polnjen trilitrski šestvaljni bencinski agregat z 220 kilovati in 440 njutnmetri navora. Ker je na Kitajskem že stekla prodaja in proizvodnja Audija A6, bo kasneje najverjetneje ponudbo dopolnila še dvokolesno gnana različica z nameščenim dvolitrskim štirivaljnim agregatom. Naslednje leto bo na avtomobilski salon v Pekingu zapeljal še bencinsko električni hibrid.

Volkswagen Phideona opisuje kot najbolj dovršen izdelek do danes, poleg številnih novih tehnoloških prednosti, ki jih je pridobil od Audija A6 in A8, si bo od svojih dveh bratrancev sposodil še celotno električno arhitekturo. Proizvodnja bo stekla v obratu Šanghaj, kjer Volkswagen izdeluje vozila za Kitajsko skupaj s podjetjem Shanghai Automotive Industry Corporation. Kljub temu, da Volkswagen v Evropi v tem segmentu nima predstavnika, so uradniki zanikali prihod Phideona na staro celino.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Renault Scenic v dvajsetih fotografijah
Koenigsegg je po enem letu pripravil Regero na proizvodnjo