Novice

Novi Renaultov koncept s poudarkom na trajnostnem razvoju

Pred skorajšnjo predstavitvijo novega koncepta s pogonom na vodik pri Renaultu razkrivajo dodatne podrobnosti.

Pri Renaultu se že pripravljajo na dogodek ChangeNOW 2022, v okviru katerega naj bi 19. maja predstavili tudi koncept, ki bo za pogon uporabljal vodik. Čeprav zaenkrat podrobnosti vodikovega pogona še ne razkrivajo, pa glede na določene namige morda lahko pričakujemo, da bodo v novem konceptu predstavili motor z notranjim zgorevanjem, ki bo prilagojen uporabi vodika (podobno kot so se zadeve lotili pri Toyoti in Yamahi ali Fordu) in ne električnega pogona, ki bi mu energijo zagotavljale vodikove gorivne celice.

V kratkem predstavitvenem video posnetku tokrat razkrivajo nekaj elementov notranjosti z ambientalno osvetlitvijo, medtem ko bo zunanjost prepoznavna po svetlobnem podpisu in osvetljenem emblemu znamke spredaj ter vitki zasnovi zadnjih luči.

Koncept, ki ga nameravajo predstaviti v drugi polovici maja, naj bi prestavljal tudi mejnike na področju trajnostnega razvoja. Pri njegovi zasnovi in izdelavi naj bi uporabili 70 odstotkov recikliranih materialov, pri razgradnji pa naj bi bilo mogoče reciklirati kar 95 odstotkov celotnega vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault, Carscoops. Foto in video: Renault, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fordova prodaja delnic Riviana povzročila upad njihove vrednosti
Oblikovalce znamke Dacia bo vodil David Durand