Novice

Renaultova nova oblikovalska študija

Francoski avtomobilski proizvajalec je objavil računalniško generirano fotografijo novega koncepta s pogonskim sklopom na vodik, ki naj bi ga razkrili v maju.

Skrivnostni koncept naj bi ponazarjal njihov pristop k strategiji trajnostnega razvoja, saj naj bi ga poganjal motor na vodik. S predstavitvijo koncepta naj bi sledili poslanstvu zmanjševanja emisij ogljikovega dioksida in uporabi materialov, ki jih je moč reciklirati ali pa so že reciklirani. Po besedah predstavnikov Renaulta je novi koncept del prizadevanj za dosego ciljev elektrifikacije do leta 2030, kar naj bi nakazovalo možnost produkcijske različice na njegovi osnovi.

Razvoj zaenkrat še neimenovanega koncepta, ki je potekal pod vodstvom direktorja oblikovanja znamke Renault Gillesa Vidala je bil osredotočen na tri temelje. Prvi je okolje v povezavi z uporabo vodikovega pogonskega sklopa in trajnostnih materialov, drugi je varnost, ki vključuje vrsto tehnoloških inovacij, tretji temelj pa predstavlja vključevanje različnih razvojnih oddelkov in dosegljivost avtomobila.

Predstavljen posnetek razkriva sprednji del koncepta, ki ga poudarja svetlobni podpis LED žarometov v kombinaciji s svetlobnimi telesi na odbijaču, nad katerim izstopa osvetljen emblem znamke. Glede na predstavljeno, bi lahko bil novi koncept v formi kombilimuzine ali športnega terenca, za kaj več pa bo potrebno počakati na napovedano razkritje v maju.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault, Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jeep v Evropi kmalu brez klasično gnanih modelov
Novi Volkswagen Amarok bo še bolj markanten