Novice

Octavia Scout prihaja že avgusta

O terensko navdahnjeni različici Octavie smo pisali že v februarju, kasneje spremljali njeno predstavitev na ženevskem avto salonu. Po nekaj mesecih zatišja so končno prišle nove informacije o Škodinem Scoutu.


Pri Škodi vztrajno zatrjujejo, da oznaka Scout ne predstavlja le zunanjih lepotnih popravkov, ampak ima Octavia Scout čistokrvne gene terenskih vozil. V skladu z njenim namenom so povečali oddaljenost od tal na 171 mm, s čimer je terenska Octavia za 31 milimetrov višja od običajne različice. S serijsko vgrajenimi terenskimi zunanjimi karoserijskimi dodatki  in novim štirikolesnim pogonom pete generacije Haldex, je pripravljena za napad brezpotij. Štirikolesni pogon prenaša moč iz prednjih koles na zadnji, ter s tem optimalno razdeli moč za najboljši možen oprijem v zahtevnih situacijah.

Octavia Scout lahko zaradi povečanega vstopnega (16,7 stopinj) in izstopnega (13,8 stopinj) kota premaga še bolj strme klančine, pri tem pa ji pomaga elektronsko nadzorovani diferencial (EDL). S pomočjo te rešitve se, v kombinaciji z elektronskim stabilizacijskim programom, odlično znajde v vseh pogojih.

Poleg terenskih sposobnosti lahko Octavia Scout sedaj vleče prikolico s skupno težo dveh ton, kar je za 25 odstotkov več kot pri prejšnji generaciji. Kupci se lahko odločijo med tremi različnimi motorji. Vsi so opremljeni s štirikolesnim pogonom, start&stop sistemom in sistemom za regeneriranje zavorne energije.

Najmočnejši 2,0-litrski dizelski agregat ima 135 kilovatov (184 KM), sodeluje skupaj s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko DSG, povprečno porabi 5,1 litra na 100 km in proizvede 134 g/km CO2 emisij. Drugi dizelski motor, kljub enaki prostornini, postreže s 110 kilovati (150 KM) in bo na voljo izključno z ročnim šeststopenjskim menjalnikom. Povprečna poraba goriva ostaja enaka kot pri močnejšemu motorju, za malenkost manjša je emisije CO2 (129 g/km).

Tretjo motorno izbiro predstavlja bencinski 1.8 TSi motor s 132 kilovati (180 KM) in šeststopenjskim samodejnim menjalnikom DSG. Ponaša se s povprečno porabo 6,9 litra in 158 g/km CO2.

Škoda Octavia Scout bo v prodajne salone zavila letos avgusta in bo tako kot njen predhodnik osnovana na Octavii Combi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Octavia Scout prihaja že avgusta"


zoranv12
9 leta 9 meseci nazaj

Po tretji škodi rabim rehabilitacijo v mercedesu. Nimam nobenih zadržkov, ampak sedeži za dolge razdalje…???? Ubijajoči, popolnoma v neskladju z namenom vozila. Highline oprema, pa nobenih nastavitev ledvenega dela, naklona, vzglavnika,…HALO?

9 leta 9 meseci nazaj

Uradne informacije o ceni pri nas še ni, v Nemčiji je cena za preizkušeni 2,0 (135 kW) DSG od 32.650 EUR dalje (vir: AutoBild). Konverzije kW/KM smo uredili, hvala za opozorilo in prijazno pojasnilo @yashica.

yashica
9 leta 9 meseci nazaj

Pretvorba ni prav nič sfaljena samo ob prevodu iz angleščine ni nihče pomislil, da bi iz angleške-Wattove definicije HP spremenil v nam bolj domačo metrično – 135kW(184KM), 110kW(150KM), 132kW(180KM).

Blinder
9 leta 9 meseci nazaj

Kateri nesposobnež je to napisal? konverzija kw->KM je sfaljena. res nevem kako si lahko ljudje dovolijo delat take napake, ko je toliko sposobnih ljudi, ki iščejo službo..

RedBaron
9 leta 9 meseci nazaj

Cena??

 
Novi Volkswagen Tiguan tudi s sedmimi sedeži
Mestni prevoz prihodnosti: Citélib by Ha:mo