Novice

Novi Volkswagen Tiguan tudi s sedmimi sedeži

Novi Tiguan bo na ceste zapeljal šele leta 2016, vendar so pri Volkswagnu že sedaj postregli z nekaj zanimivimi informacijami.


Z umirjenim zunanjim videzom bo kupce poskušal speljati predvsem zelo uspešnemu Nissan Qashqaiju in Ford Kugi. Poleg obstoječih rešitev, ki ji vozniki že cenijo, želijo nove kupce privabiti tudi z dvema različnima medosnima razdaljama.

Osnovna različica z medosno razdaljo okrog 2.605 mm bo po velikosti primerljiva s sedanjim modelom, kjer je v potniški kabini prostora za največ pet potnikov. Druga različica bo ponujala daljšo medosno razdaljo, s katero bodo poskrbeli za več prostora na zadnji klopi ter dodatno, tretjo vrsto sedežev. Medtem ko bo petsedežnik predstavljen že leta 2015 na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, bo Tiguan s sedmimi sedeži, luč sveta ugledal v začetku leta 2016 na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Tudi druga generacija Tiguana bo osnovana na prilagodljivi modularni platformi (MQB), ki jo najdemo tudi pri manjšemu Golfu in nedavno predstavljeni osmi generaciji Passata. Poleg številne ponudbe bencinskih in dizelskih agregatov zanj pripravljajo tudi pogonsko opcijo priključnega hibrida. Pri večini motornih kombinacij bo na voljo štirikolesni pogon 4Motion.

Tiguan s podaljšano medosno razdaljo je v veliki meri namenjen za prodajo v Ameriki, na Kitajski in na Bližnjem vzhodu, vendar se bo zaradi prodajne politike Volkswagna in želenega povečevanja tržnega deleža znašel tudi na evropskem trgu.

Avtomobilizem.com (Vir, foto: Autocar)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Novi Volkswagen Tiguan tudi s sedmimi sedeži"


toMmy
9 leta 9 meseci nazaj

Kera testna mula je pa lepa? 😀

mrtwelvetrees
9 leta 9 meseci nazaj

lep pa ni….

 
10.000 $ tistemu, ki vdre v sistem Tesle S
Octavia Scout prihaja že avgusta