Novice

OMV namerava prodati bencinske servise v Sloveniji

Avstrijska družba OMV naj bi na račun optimizacije svojega naložbenega portfelja med drugim prodala 92,25-odstotni delež v družbi OMV Slovenija, kar zajema poslovanje 120 lokalnih bencinskih servisov. O novem kupcu zaenkrat še ne govorijo, saj naj bi šele sprejeli odločitev o prodaji.

OMV Slovenija je za Petrolom drugi največji lokalni ponudnik naftnih derivatov z nekaj več kot petinskim deležem. Blago in storitve trži pod znamkami OMV, Eurotruck, Avanti in Diskont. Na trgu je prisoten tudi z družbo OMV Marine, ki naj je ne bi prodali.

Družba OMV je lani v Nemčiji že prodala 300 bencinskih servisov. Razlog za enako odločitev na slovenskem trgu pa naj bi bilo po besedah glavnega izvršnega direktorja Rainerja Seeleja dejstvo, da  na naših bencinskih servisih (ki so organizirani po načelu franšiznega poslovanja) ne prodajajo bencina in dizla lastne proizvodnje. Seele je še napovedal, da bo družba odstopila od načrtov za povečanje proizvodnje in rafiniranja nafte ter se bo osredotočila na kemične proizvode: “Kemični proizvodi bodo vse bolj potrebni v svetu z manj emisijami ogljikovega dioksida.”

Začetki poslovanja OMV pri nas segajo v leto 1992, ko so z Istrabenzom in Ino ustanovili družbo OMV Istrabenz. Leta 2004 je postala avstrijska družba večinski lastnik podjetja, to pa se je preimenovalo v OMV Slovenija.

Avtomobilizem.com (Vir: STA. Foto: OMV.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "OMV namerava prodati bencinske servise v Sloveniji"


wildbliw
3 leta 2 meseci nazaj

drugače pa so bile lepe in simpatične tele OMV črpalke. Nove bodo gotovo brez duše.

umilave1
3 leta 2 meseci nazaj

Če MOL prevzame OMV črpalke, imamo potem čisti duopol, kar tud ni zdravo za prosti trg. Nujen je prihod kakega tretjega ponudnika.

wildbliw
3 leta 2 meseci nazaj

V kar ne verjamem. Bil bi že čudež.

Firediver
3 leta 2 meseci nazaj

..in prišel bo nekdo tretji, vsi happy glede tega…potem pa se ugotovi, da je to Rus ali Madžar ali pa Kitajec pa spet ne bo OK, a ne?

RedBaron
3 leta 2 meseci nazaj

Morda zveni grdo, ampak upam, da jih ne kupi Petrol… ker potem bi pa res imel monopol…

chad
3 leta 2 meseci nazaj

Petrol niti nima možnosti nakupa, ker ima že prevelik tržni delež in toliko večjega ne more več imeti zaradi zakona o varstvu konkurence. Glede na to, da se trenutno blesavo klanjamo Madžarom, bo sigurno madžarski MOL

wildbliw
3 leta 2 meseci nazaj

Ne bo Petrol. Bo kak NOVAgas24. Ali na kratko MOL.

 
Bliža se začetek prodaje električnega križanca ID.4
Stellantis pripravlja nove modele znamk Alfa Romeo, DS in Lancia