Novice

Opel Astra je razkrita!

Nova generacija težko pričakovane Opel Astre je končno razkrita, do prvih uradnih fotografij pa so se prvi dokopali na italijanski spletni strani in s tem, še pred uradnim razkritjem, prehiteli nemškega proizvajalca vozil.

Peta generacija Opel Astre sloni na novi arhitekturi Delta in je bolj kompaktna ter od okoli 120 do kar 200 kilogramov lažja od predhodnice. Z novim dizajnom se zlahka poistoveti z ostalimi Oplovimi vozili in sledi prepoznavnemu oblikovnemu podpisu znamke.

Konkurent Volkswagen Golfa ima na nosu vozila nameščeno novo masko s kromirano oblogo na zgornjem delu, najbolj prepoznavna oblikovna posebnost pa je zagotovo integriran ”plavajoči” C stebriček.

Opcijsko bodo kupcem na voljo povsem novi IntelliLux LED matrični žarometi, ki z osmimi segmenti LED avtomatsko prilagajajo občutljivost in dolžino svetlobnega žarka, glede na nasproti vozeča vozila. V potniški kabini je vidna povsem nova armaturna plošča, kjer je nameščen večopravilna enota na dotik s sistemom Apple CarPlay ali Android Auto. Celotna potniška kabina je prečiščena in bolj prijazna uporabniku.

Motorno paleto sestavljajo tako bencinski kot tudi dizelski agregati. Med najbolj zanimivimi so bencinski litrski trivaljnik, 1,4-litrski prisilno polnjeni agregat s 103 kilovati ter  1,6-litrski bi-turbo bencinski agregat s 147 kilovati. Dizelsko ponudbo bosta zastopala novi 1,6-litrski in dvolitrski CDTi agregata.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Opel Astra je razkrita!"


mrtwelvetrees
8 leta 10 meseci nazaj

bomba, lep je, edino merilniki jim niso ratali …. zdaj pa naj naredijo še tako Mokko in Merivo

Firediver
8 leta 10 meseci nazaj

Hvalabogu, zadnji čas, da so še Opli dobili malo bolj izrazito obliko s tem, da niso pretiravali. In oblika prodaja avto..dobro bo videti prodajne številke in seveda prve teste, da se potrdi če so res šli tudi s tehniko naprej.

RedBaron
8 leta 10 meseci nazaj

Čeprav mi opel ne leži najbolj… moram rečt, da mi je všeč, še posebej interier.

tomzzi
8 leta 10 meseci nazaj

Dobro jim je uspela. Prvi konc pričakovan že po raznoraznih spy fotkah. Tudi zadnji konc je zelo všečen. Veliko boljši od sedanje. Notranjost pa itak zmaga.
Krasen avto. Osebno bom pa počakal še na druge barve saj mi rdeča ne diši kaj preveč…

xxl
8 leta 10 meseci nazaj

cashy,zato vozim Alfo in ta Astra ji je kar podobna od zadaj.Čisto OK je videt,mnogo bolj razburljiva od njenega večnega tekmeca.

 
Rahla prenova za Volkswagen Tiguan
BMW X4 bodo sestavljali tudi v Rusiji