Novice

Rahla prenova za Volkswagen Tiguan

Aktualna generacija Tiguana se počasi poslavlja, zato bo Volkswagen v Franfurtu septembra letos predstavil novo. Še prej pa so poskrbeli za majhno osvežitev najmanjšega športnega terenca v svoji ponudbi.

Tako kot smo navajeni pri Volkswagnu, je osvežitev zajela predvsem motorno paleto, izboljšano večopravilno enoto in navigacijske sisteme.

Najšibkejši dvolitrski dizelski agregat ima po novem deset kilovatov več kot prej (110 kW), močnejša različica istega motorja pa se sedaj pohvali s 135 kilovati. Kljub večji moči so znižali škodljive emisije CO2 do 17 gramov na kilometer, prav vsi motorji pa zadoščajo emisijskemu normativu Euro 6.

Volkswagen je prenovil tudi večopravilno enoto v Tiguanu. Staro enoto sta zamenjali Composition Colour in Composition Media, ki prinašata barven zaslon na dotik, osem zvočnikov in množico priključkov za zunanje naprave.

Prenovljeni Tiguan je sedaj na voljo tudi z radijsko-navigacijskim sistemom Discover Media, ki  Volkswagnom prinaša internetni paket Guide&Inform. Tako Composition Media kot Discover Media sta lahko naročena z opcijsko funkcijo App Connect. Le ta omogoča uporabo številnih aplikacij, ki jih poznamo s pametnih mobilnih telefonov proizvajalca Google in Apple. Dodatno je na voljo še funkcija Media Control – aplikacija, preko katere lahko upravljamo večopravilno enoto kar preko tablice s sovoznikovega sedeža.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Rahla prenova za Volkswagen Tiguan"


Firediver
3 leta 24 dni nazaj

Sem že misil, da so dali ven novo generacijo..glede na obsežnost izboljšav, bi skoraj že morali tako reklamirati.

 
Turk prepričljivo najboljši v Velenju
Opel Astra je razkrita!