Novice

Opel CarUnity, souporaba zasebnih vozil

Tako imenovanemu car-sharingu, oziroma souporabi avtomobilov, ki je sicer precej popularna v Nemčiji, se pridružuje tudi avtomobilski proizvajalec Opel. A za razliko od obstoječih ponudnikov (Daimler, BMW), bodo pri Oplovem konceptu CarUnity na voljo za izposojo vozila zasebnih uporabnikov. In ne le znamke Opel, temveč vseh znamk.

Pri Oplu so razvili lastno aplikacijo, preko katere lahko zasebni uporabniki ponudijo na voljo lastne avtomobile za izposojo. Mreža je odprta za prav vse uporabnike, ki bi želeli posoditi svoj avto. Ob tem dodaja direktorica marketinga pri Oplu, Tina Müller, da je omenjen koncept dva tedna preizkušalo 20.000 zaposlenih Oplovih delavcev  na področju regije Rhein-Main. 24. junija pa bodo svoj projekt detajlneje predstavili javnosti ter lansirali omenjeno aplikacijo.

Car-sharing je sicer, za razliko od Slovenije, v Nemčiji že precej razširjen. Po uradnih podatkih ministrstva za promet so imeli v začetku tega leta že kar milijon uporabnikov, ki so uporabljali 15.400 avtomobilov. A za razliko od sedanjih poslovnih ponudnikov, ki v program vključujejo vozila lastne proizvodnje (BMW, …) dela Oplov CarUnity korak naprej. Tri tem bo v nadaljevanju zanimivo videti, koliko zasebnih uporabnikov bo pripravljenih posojati  lastne jeklene konjičke drugim voznikom.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Opel CarUnity, souporaba zasebnih vozil"


Daedalus
8 leta 10 meseci nazaj

In wife-sharing že obstaja, za tiste, ki jim to pač paše.

Daedalus
8 leta 10 meseci nazaj

Tisti bolestneži, ki poveličujejo svoj avto v nebesa in ga postavljajo ob bok ženi, itak ne bodo bili pimorani sodelovati v tem.

RedBaron
8 leta 10 meseci nazaj

Naslednji korak bo pa wife-sharing…

 
Ženske manj naklonjene avtonomnim vozilom
Mercedes-Benz draži s skico novega GLC