Novice

Mercedes-Benz draži s skico novega GLC

Pri Mercedes-Benzu potrpežljivo odštevajo dni do 17. junija, ko bodo uradno predstavili svoj novi model GLC, ki bo nasledil model GLK. Za lažje čakanje so v javnost poslali stilizirano skico novinca.

Mercedes-Benz z najnovejšo skico ni pokazal bistvenih novosti, v številnih medijih pa so že pred časom prikazali delno zakrite prototipe, ki so jih uporabili za testiranje po javnih cestah. A ob skici so pri nemškemu proizvajalcu razkrili še nekaj bolj pomembnih informacij, s katerim želijo napasti osrednja tekmeca, Audija Q5 in BMW-ja X3.

”GLC ohranja terenske sposobnosti predhodnika in jih združuje s povsem novim dizajnom. Še več, GLC prinaša udobje in agilnost na povsem nov nivo: z inovativnim  večkomornim zračnim podvozjem Air Body Control, ki je edinstven za ta segment, Dynamic Select in stalni štirikolesni pogon 4Matic, novi GLC je ustvarjen za vse situacije na cesti in izven,” so zapisali v izjavi pri Mercedes-Benzu.

Nemški proizvajalec poleg omenjenih izboljšav obljublja tudi za 19 odstotkov bolj varčne agregate in večjo moč v primerjavi s predhodnikom. Novi GLC prihaja iz družine C (zato ima v svojem imenu tudi črko C) obenem bo dobil podobne štirivaljne in šestvaljne motorje, ponudbo pa bosta zaključili tudi dve  izvedenki AMG – prva s šibkejšim trilitrskim šestvaljnikom in druga z močnejšim štirilitrskim osemvaljnikom.

Model GLC bo tvoril osnovo za model GLC Coupe, ki smo ga na začetku leta videli v konceptni obliki, in bo predstavljal neposredno konkurenco BMW-ju X4.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel CarUnity, souporaba zasebnih vozil
Dvojna zmaga za Porsche na 24 ur Le Mansa