Novice

Tesline cene hitrega polnjenja

Pri Tesli so uresničili napovedi in pričeli z zaračunavanjem storitev polnjenja na njihovem omrežju hitrih polnilnic.

Ameriški proizvajalec električnih vozil je po prvih napovedi zdaj razkril cenovno shemo za posodobljeno omrežje hitrih polnilnic. Novi kupci bodo morali ob prekoračitvi letnega limita plačati le majhno vsoto, cene pa se bodo razlikovale znotraj zveznih držav v ZDA ter bodo različne tudi v državah Evrope.

Prvič se bo zgodilo, da bodo morali uporabniki Teslinega polnilnega omrežja plačati za storitve. V pripravah na prihod najnovejšega Modela 3, ki bo po prvih predvidevanjih imel 350-kilometrski doseg, želijo z svežim dotokom denarja razširiti že tako veliko polnilno omrežje. Vsi kupci, ki bodo novo Teslo naročili po 15. januarju, bodo z nakupom dobili brezplačnih 400 kilovatnih ur, kar zadostuje za okoli 1.600 kilometrov. Po porabljeni brezplačni količini bodo morali za uporabo hitrih polnilnic plačati.

Kupci si lahko plačilno shemo ogledajo na spletni strani podjetja. Ker je vse odvisno od države, bo Tesla lastnikom vozil uporabo hitrih polnilnic zaračunaval po minutah polnjenja.

Za primer so navedli nekaj poti in stroškov, ki bodo na njih nastali. Pot iz San Francisca do Los Angelesa bo lastnika stala 15 dolarjev (približno 14 evrov), iz Los Angelesa do New Yorka pa 120 dolarjev (približno 112 evrov). Še evropska primerjava: iz Pariza do Rima bo moral lastnik za polnjenje odšteti 60 dolarjev (približno 56 evrov).

Trenutno se pri Tesli lahko pohvalijo s 795 polnilnimi postojankami v ZDA in Evropi. Vsaka postojanka ima prostora za šest do osem vozil, na hitri polnilnici pa se v pol ure baterija napolni za dodatnih 270 kilometrov. Z novo plačilno shemo bodo pri Tesli to številko v prihodnjih letih opazno povečali.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Tesla)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Tesline cene hitrega polnjenja"


Firediver
7 leta 3 meseci nazaj

..Rim – Pariz…cca 1430 km – elektro: 56 EUR, dizel: 70-80 EUR. Se splača?.

Ivan36
7 leta 3 meseci nazaj

Sedaj pa prištej vsaj 4x polnenje baterij na tej kilometrih pa nekaj vedno popiješ ali še poješ in vsaj 12UR za tako pot … še + 30€ Poraba EV je nad 130kmh večja od 90kmh torej težko, da prevoziš na AC z 140kmh nad 200km ?

cashy
7 leta 3 meseci nazaj

če voziš dizla kot po jajcih. Ob porabi 5l/100km te stane 100km v Italiji (večina poti) 7€. Če pomnožiš z razdaljo Rim – Pariz, si že blizu 100€.

pskoda
7 leta 3 meseci nazaj

Ko pa moraš baterije menjat pa plačaš recimo 10k€ je pa dober. Pri dizlu je pa velki servis cca 500€ in da ne omenjam cene avtomobilov.
Elektrika je trenutno navečja možna bedarija

 
Za vsakega nekaj: naprodaj bo kolekcija 26 različnih Porschejev
Pripravljena na vse razmere