Novice

Mitsubishijev novi križanec bo prevzel znano ime

Po prvi najavi in ugibanjih o imenu so pri Mitsubishiju napovedali model Eclipse Cross, ki ga bodo javnosti prvič pokazali marca v Ženevi.

Čeprav je bil Eclipse v preteklosti znamkin kupe, so pri znamki že pred časom dali vedeti, da so z limuzinami in kupeji opravili. Novi Eclipse Cross bo zato prevzel obliko kompaktnega križanca, pri čemer bo prevzel oblikovalske smernice koncepta XR-PHEV II, ki ga je znamka predstavila leta 2015 v Ženevi.

Prav Eclipse Cross naj bi ponesel Mitsubishijev oblikovalski jezik v novo obdobje ter s tem postal del njegovega genskega zapisa.

Tehnične podrobnosti so zaenkrat še zelo nejasne, po pisanju Auto Expressa naj bi bila evropska izvedenka opremljena z 1,5-litrskim bencinskim štirivaljnikom s prisilnim polnjenjem oziroma z 2,2-litrskim turbodizelskim agregatom. V osnovni različici naj bi bil model opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na prednji kolesni par, medtem ko bi se na seznamu opreme za doplačilo našla tudi menjalnik CVT in znamkin štirikolesni pogon S-AWC.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ponovno na voljo originalne karoserije prvega Minija
Opel v francoske roke?