Novice

Opel v Insignio namešča sistema OnStar in Apple CarPlay

Najnovejša vest iz Rüsselsheima bo razveselila lastnike iPhoneov, saj bo večopravilna enota IntelliLink v Opel Insignii od zdaj naprej opremljena z operacijskim sistemom CarPlay.

Oplovo limuzino, ki bo opremljena s pametno večopravilno enoto IntelliLink, bo poleg integrirane povezave s pametnih telefonom opremljena še s sistemoma OnStar in Apple CarPlay. Zadnja generacija enote, Navi 900, bo kompatibilna z vsemi mobilniki, novejšimi od modela iPhone 5. S pomočjo posebnih aplikacij bo omogočeno lažje upravljanje z glasovno asistenko Siri in 8-palčnim zaslonom na dotik.

OnStar prinaša integrirano 4G/LTE arhitekturo, ki bo spremenila vozilo v močno prenosno Wi-Fi točko.

Dobrodošla je tudi varnostno-asistenčna funkcja Automatic Crash Response (samodejni odziv pri trku), ki v primeru nesreče samodejno pošlje klic v sili in vašo lokacijo. OnStar podpira še varnostno funkcijo pri kraji vozila, obcestno pomoč in diagnostiko vozila v primeru okvare.

Peter Christian Kuspert, podpredsednik prodaje pri Oplu, je dejal: ”Nemški proizvajalec je v zgledem položaju, ko govorimo o povezljivosti vozil. To je enostavno res za Insignio, kot tudi za novo Astro in pionirja pri IntelliLinku, Adama. Naš paradni konj od zdaj naprej prihaja s sistemom Opel OnStar in ultramoderno enoto Navi 900 IntelliLink. To nam omogoča, da lahko hitro in neposredno integriramo pametni telefon preko Apple CarPlay in kmalu tudi preko Android Auto. To je mobilna povezljivost, ki ima smisel in je preprosta.”

S to potezo se bo Insignia lažje postavila po robu bistveno novejšim tekmecem, Ford Mondeu, Volkswagen Passatu, Mazdi 6, Peugeotu 508 in ostalim predstavnikom v tem segmentu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman, Opel)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi želi s kompaktnim terencem prepričati Evropejce
Po obsežnih testiranjih je Range Rover Evoque kabriolet pripravljen