Novice

Opel zdaj tudi uradno del drugega največjega evropskega avtomobilskega koncerna

Skupina PSA je s prevzemom Opla in britanske podznamke Vauxhall postala drugi največji evropski avtomobilski koncern.

Skupina PSA in General Motors sta uradno zaključila posel. Po 88 letih je nemški proizvajalec z britansko hčerinsko družbo vozil zapustil General Motors in se preselil v drugo največjo evropsko avtomobilsko skupino, gledano po številu prodanih vozil. ”To je zgodovinski dan,” je v uradni izjavi dejal Michael Lohscheller, novi izvršni predsednik Opla. ”Ponosni smo, da smo se pridružili skupini PSA in po 88 letih z General Motorsom odpiramo novo poglavje v naši zgodovini,” je še zapisal Lohscheller.

Poleg priključitve avtomobilskemu velikanu so se pri Oplu s podpisom pogodbe zgodile tudi druge pomembne spremembe. Vodstvu so se pridružili Christian Müller, Rémi Girardon, Philippe de Rovira in Michelle Wen, zamenjali bodo Williama F. Bertagnija, Philipa R. Kienleja in Katherine Worthen, ki bodo svoje kariere nadaljevali znotraj General Motorsa. Opel je zapustil tudi Karl-Thomas Neumann, ki je bil zaslužen za novodobni preporod nemške znamke.

Kaj bosta v prihodnje počela Opel in Vauxhall? Za začetek bo jeseni na ceste zapeljal športni terenec Grandland X, sledi prihod nove generacije lahkega gospodarskega vozila Combo. Leta 2019 bodo razkrili naslednjo generacijo Corse, ki si bo, tako kot prej omenjena modela, arhitekturo delila s francoskimi znamkami vozil.

Vodstvo Opla/Vauxhalla bo v naslednjih 100 dneh pripravilo načrt za prihodnost. “Komaj čakamo, da se lotimo načrtovanja s podporo skupine PSA in našimi partnerji iz Sveta delavcev in sindikatov,” je povedal Lohscheller. Sinergije znotraj skupine PSA, na primer pri nakupih in razvoju, bodo imele pomembno vlogo. Združeno podjetje bo s svojo velikostjo sprostilo znatne ekonomije obsega in sinergije pri nakupih, proizvodnji ter raziskavah in razvoju, ki jih glede na trenutno stanje ocenjujejo na 1,7 milijarde evrov. Cilj je ustvariti pozitivni prosti denarni tok do leta 2020 ter dobiček iz poslovanja v višini dva odstotka do leta 2020 in šest odstotkov do leta 2026.

Avtomobilizem.com (Vir: Opel, Motor1. Foto: PSA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benzov električni razred B gre v pokoj
Fordov Mustang je lahko tudi tih