Novice

Mercedes-Benzov električni razred B gre v pokoj

Mercedes-Benz bo jeseni, tik pred razkritjem električne kombilimuzine, prenehal izdelovati povsem električni razred B.

Razred B Electric, ki ga trenutno še izdelujejo v obratu Rastatt v Nemčiji, je naprodaj od decembra 2013, vendar ni doživel velikega prodajnega uspeha. Od uvedbe so prodali manj kot 4.000 enot, kar je le dodaten razlog za konec proizvodnje. Kot je dejal Rob Moran, tiskovni predstavnik ameriške veje Mercedes-Benza, bo električni družinski avtomobil svojo pot končal v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Drugi razlog, da se poslavlja B250E, je preureditev tovarne za začetek proizvodnje nove generacije kompaktnih modelov razreda A, ki jih bodo pričeli izdelovati v letu 2018. A to ne pomeni konec proizvodnje tudi za običajne različice razreda B, slednja ostaja trdno zasidrana v Mercedesovi ponudbi. Kaj lahko pričakujemo na področju električnih vozil, je leta 2016 napovedal koncept EQ. A še preden bo na ceste zapeljal športni terenec, bodo Nemci predstavili električno kompaktno kombilimuzino, ki se ji bo do leta 2025 pridružilo vsaj še 10 različnih električnih vozil.

Razred B Electric Drive je nastal v sodelovanju Mercedes-Benza in ameriške Tesle. Poganja ga sinhroni elektromotor, ki razvije 132 kilovatov (180 konjskih moči) in ima 340 Nm navora. Prvo znamkino električno vozilo za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje 7,9 sekund ter ima 140-kilometrski doseg.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Maserati od 2019 izključno z elektrificiranimi pogoni
Opel zdaj tudi uradno del drugega največjega evropskega avtomobilskega koncerna