Novice

Oplova električna prihodnost

V skupini PSA, kamor spada od lanskega leta tudi znamka Opel, pospešeno načrtujejo prihod novih modelov, med katerimi bo kar nekaj električno gnanih. Tako naj bi pri Oplu do leta 2020 predstavili tri nove električne avtomobile, ki bodo nastali na novih koncernskih platformah.

Prva novost v Oplovi ponudbi bo šesta generacija Corse (F), ki bo zasnovana na platformi CMP, predstavili pa naj bi jo v prvi polovici prihodnjega leta. Nova Corsa bo na voljo tudi z električnim pogonom, s čimer bo predstavljala po Amperi-e (na sliki) drugo Oplovo vozilo s tovrstnim pogonom. Tehnične značilnosti električno gnane Corse zaenkrat še niso znane, prvi mož znamke Michael Lohscheller pa zagotavlja, da se bo ponašala s precej konkurenčno ceno.

Hkrati bodo pri Oplu do konca leta 2020 predstavili še električno različico velikoprostorca Vivara ter športno uporabne Mokke X. Druga generacija Mokke X si bo sicer delila kar precej sestavnih delov z DS3 Crossback, ki je bil predstavljen na letošnjem salonu v Parizu. Slednji je sicer osnovan na popolnoma novi platformi e-CMP, njegova litij-ionska baterija pa se ponaša s kapaciteto 50 kWh in dosegom preko 400 kilometrov.

Pri koncernu PSA hkrati precej resno razmišljajo, da bi lahko s pomočjo novih električnih modelov resneje vstopili tudi na ameriški trg, kar naj bi se zgodilo v prihodnjem desetletju. Ali bo to ravno znamka Opel, pa zaenkrat še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Cesarjeva nova oblačila
Carlos Ghosn formalno obtožen finančnih nepravilnosti