Novice

Osvežena Seat Alhambra z izboljšanimi motorji

Kmalu zatem, ko smo v Ženevi prvič videli nekoliko prenovljenega družinskega enoprostorca Volkswagen Sharana, je prenova doletela tudi Seat Alhambro.

Seatov sedemsedežni družinski prostorec je bil, pričakovano, deležen zelo podobnega obsega prenove kot Volkswagen Sharan: manjše spremembe zunanjosti in novih motorjev, ki so po zagotovilih proizvajalca do 15 odstotkov bolj učinkoviti kot njihovi predhodniki. Temu lahko dodamo še nove pripomočke za udobje potnikov ter asistenčne sisteme, kot tudi izboljšave na področju povezljivosti in informacijsko-zabavnega sistema.

Zunanjost Alhambre značilno zaznamujejo nove luči z LED tehniko, spremenjena prednja maska ter razširjen nabor platišč. V notranjosti so na razpolago nove barve oblazinjenja, volanski obroč, ki izhaja iz Leona, ter prilagojeni nadzorni elementi.

Seat zagotavlja, da so izdatno prenovili nabor motorjev, ki zdaj v celoti ustreza zahtevam emisijskega normativa Euro 6.  Med bencinskimi motorji bodo kupci lahko izbirali med dvolitrskima agregatoma TSI v dveh izvedbah moči: 110 kW in 162 kW. Na področju dizelskih agregatov pa so na voljo tri izvedbe dvolitrskega motorja TDI: 85 kW, 110 kW in 135 kW. Vsi motorji, z izjemo najšibkejšega dizla, so lahko usklajeni z menjalnikom DSG, 110-kilovatni dizelski motor pa ima tudi možnost kombinacije s štirikolesnim pogonom 4Drive.

Prenovljena Alhambra uporabnikom nudi naslednjo generacijo sistema Seat Easy Connect, ki vključuje visokoresolucijske zasone na dotik in hitrejše procesorje. Serijsko je opremljena z asistenčnim zavornim sistemom proti naletu, med možnimi dodatki pa so še senzor za mrtve kote, novi masažni sedeži ter sistem dinamičnega uravnavanja podvozja DCC.

V salonih si jo bomo predvidoma lahko ogledali že poleti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Osvežena Seat Alhambra z izboljšanimi motorji"


RedBaron
9 leta 4 dni nazaj

Namesto 2.0 TDI 85kW bi lahko bil 1.6 TDI 81kW (ali pa 88kW), bi bila registracija nižja (cestni sklad).

 
Volvo S90 bo še večje presenečenje kot XC90
Volkswagen s prihodom T6 nadaljuje tradicijo