Novice

Volvo S90 bo še večje presenečenje kot XC90

Volvo S90, naslednik modela S80, naj bi bil po napovedih znamke še bolj izrazit predstavnik svoje vrste, kot je novi XC90 v razredu prestižnih športnih terencev. Na trgu bo tekmoval z modeli z vrha ponudbe znamk BMW, Audi, Mercedes-Benz in Jaguar.

Audi A6, BMW serije 5, Mercedes-Benz razred E in Jaguar XF naj bi bili glavni konkurenti, s katerimi se bo po prihodu na trg, predvidoma še v letošnjem letu, spopadel novi Volvo S90. Osnove za njegovo oblikovanje naj bi izhajale iz koncepta Universe, ki ga je znamka predstavila že leta 2011 v Shanghaju, sicer pa naj bi bil v veliki meri osredotočen na tehnologijo in slog druge generacije Volva XC90. Predstavitvi limuzine naj bi v kratkem sledila še karavanska izvedba V90.

Lex Kerssemakers, podpredsednik družbe za področje produktne strategije, je v svojem govoru na avtomobilskem salonu v Detroitu povedal: “Naučiti se moramo lekcije s predstavitve XC90. Neverjeten odziv, ki ga je povzročil ta avtomobil, kjer je 6.000 ljudi vozilo naročilo še preden so lahko sedli vanj, je pokazatelj, da smo na pravi poti. Seveda oblikovanje vidimo kot ključno sestavino, a so tu še obdelava notranjosti, tehnologije znotraj avtomobila ter možnost izbire pogona z elektriko.”

Po pričakovanjih naj bi modela S90 in V90 ponudili z enakim naborom pogonskih agregatov kot XC90.

Pri znamki zatrjujejo, da bo tudi novi S90 sledil usmeritvi, s katero se Volvo drži lastne, neodvisne poti in se izogiba kopiranju nemških znamk. Kot glavne vrednote izpostavljajo skrb za oblikovanje zunanjosti in notranjosti, varnost, udobje in izboljševanje pogonskih sklopov. Pričakujejo, da bo publika ob predstavitvi S90 celo bolj presenečena kot je bila pri XC90, vozilo pa naj bi bilo videti precej bolj prestižno kot obstoječi model S80.

Kerssemakers je povedal, da se sicer dobro zavedajo krčenja tržnega deleža velikih limuzin,  a meni, da je tržišče še vedno dovolj veliko in preveč pomembno za podobo znamke, da bi ga zanemarili.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo S90 bo še večje presenečenje kot XC90"


JG2
9 leta 10 dni nazaj

Lepo, upam da jim čim bolj uspe. Me pa veseli da gredo svojo pot in ne sledijo tistemu kar narekujejo pri nemških avtih, zato pozdravljam sicer pogumno potezo pa vseeno, da bodo ponujali zgolj štiri cilindrske motorje z možnostjo kombiniranja z elektriko.
Mogoče bi bilo še fino če je že Volvo, za objavo novega “paketa” XC90:
http://www.worldcarfans.com/115041492157/luxurious-volvo-xc90-excellence-revealed-with-two-individual

 
BMW-jev mini SUV
Osvežena Seat Alhambra z izboljšanimi motorji