Novice

Osvežena Toyota Hilux prihaja v Evropo poleti

Japonci so za Hilux pripravili osvežitev, ki naj bi njihov delovni stroj (vse pogosteje pa tudi modni dodatek) ponovno postavila ob bok novejših tekmecev.

Poltovornjak bo na zunaj prepoznaven po novi, tako imenovani tridimenzionalni maski motorja, novih žarometih, nadgrajenih tudi z LED tehniko, in poudarjenem odbijaču. Medtem ko so bočne linije ostale praktično nespremenjene, je osvežitev prinesla nova 18-palčna lahka kolesa, lakirana v črno barvo, in tri nove karoserijske lake – čustvena rdečo, temno modro in oksidno bronasto. Zadaj so razpoznavne nove luči, izvedene v LED svetilni tehniki, odbijač s kromiranimi vložki in napis Hilux sredi kljuke zadnjih prtljažnih vrat.

V kabini pričakajo voznika nova grafika merilnikov ter 8-palčni sredinski zaslon večopravilne enote, ki omogoča tudi povezljivost Apple CarPlay in Android Auto. Toyota trdi, da ima svež multimedijski sistem hitrejšo strojno in programsko opremo, kar se odraža v boljši odzivnosti celotnega sistema.

Spisek serijske in dodatne opreme je razširjen, po novem pa je, v odvisnosti od paketa opreme, možno najti na njem postavke, kot so sistem JBL Premium Sound z 800-vatim in osemkanalnim ojačevalnikom ter tehniko CLARi-Fi, sistem pametnega dostopa v vozilo (kjer je moč imeti ključ avta stalno v žepu) in še marsikateri vozno-varnostni pomočnik. Na spisku dodatkov seveda ne manjkajo različne opcije za zaprtje tovornega prostora, od katerih je eden z rolojem na električni pogon, drugi pa bolj uporaben hardtop.

V nosu najdemo nov 2,8-litrski štirivaljni turbodizel, ki razvija največ 150 kilovatov oziroma 204 KM ter 500 Nm navora, kar je 54 KM in 100 Nm več kot prej. Pri menjalnikih je moč izbirati med ročnim ali samodejnim šeststopenjskim, pogona pa sta lahko dvokolesni zadnji ali priključljivi štirikolesni. Po zaslugi dodatne moči in navora je prenovljeni Hilux jasno tudi bolj zmogljiv, kar se najbolj odraža pri pospešku do stotice. Ta namreč traja po novem okroglih deset sekund oziroma 2,8 sekunde manj kot prej. Preliminarni podatki o porabi goriva pravijo 7,8 l/100 km in 204 gramov emisije CO2 na prevoženi kilometer.

Toyota trdi, da so izpopolnili tudi podvozje novinca in sicer z drugače nastavljenimi blažilniki spredaj in zadaj, izboljšano obliko listnatih vzmeti ter novimi vpetji. Tudi karakteristiko servo ojačitve volana so prilagodili, vsi popravki pa naj bi se odražali v bolj prijetni in udobni vožnji kot doslej. V kombinaciji z dvokolesno gnanim Hiluxom so z namenom dviga oprijema pogonskega para koles primaknili še elektronski sistem, ki preko zaviranja posameznih koles simulira delovanje mehanske zapore v zadnjem diferencialu.

Drugi za terensko potepanje relevantni popravki ali dodelave se nanašajo na znižan prosti tek motorja (s prejšnjih 850 vrt/min na današnjih 680 vrt/min), prilagojeno krivuljo stopalke plina, nadgrajen stabilizacijski sistem VSC in novi monitor nagiba koles. Dodatno so Hiluxovo največjo dopustno obremenitev 1.000 kilogramov ter največjo dopustno maso vozila razširili tudi na vse štirikolesno gnane izpeljanke modela.

V Evropi bo novi Hilux dobavljiv v karoserijskih izpeljankah Single Cab, Extra Cab ter Double Cab. Zadnja dva bosta dobavljiva tudi v kombinaciji z najboljšim paketom opreme Invincible, ki prinese med drugim tudi izboljšane terenske in vozne lastnosti ter dekorativne nadgradnje, kot so samosvoj prednji odbijač in maska motorja, drsna plošča, kolesa ter nalepke na zadnjih stanicah, prtljažnih vratih ter kljukah

Prenovljena Toyota Hilux bo zapeljala najprej na vzhodne evropske trge julija letos, oktobra pa sledijo še trgi tako imenovane zahodne Evrope. Cene za novinca v tem trenutku ostajajo skrivnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Osvežena Toyota Hilux prihaja v Evropo poleti"


1 mesec 4 dni nazaj

To je stroj. Z razlogom jih imajo povsod kjer rabijo takšen avto!

 
Peugeot e-Traveller omogoča nove dimenzije potovanj
Novi Jeep Compass še bližje evropskim kupcem