Novice

Peugeot e-Traveller omogoča nove dimenzije potovanj

Francoski avtomobilski proizvajalec vstopa v svet potniških kombijev z novim, popolnoma električnim modelom e-Traveller.

Kmalu po razkritju različice iz segmenta kompaktnih furgonov, električnega modela e-Expert, so pri Peugeotu predstavili še električno različico potniškega modela e-Traveller. Na voljo bo v treh dolžinah (Compact – 4,60 m, Standard – 4,95 m in Long – 5,30 m) ter z različnimi konfiguracijami notranjosti, ki so podrejene udobnemu potovanju ter ponujajo do 9 sedežev.

Peugeot e-Traveller bo že na prvi pogled prepoznaven po spremenjeni sprednji maski, priključku za polnjenje ter prilagojenemu logotipu in oznakah, električni značaj v notranjosti pa je izražen s posebnim grafičnim prikazom instrumentne plošče in multimedijskega sistema z vključeno navigacijo. Za podajanje informacij vozniku bo poskrbel prikazovalnik na vetrobranskem steklu. Pod zaslonom multimedijskega sistema se na sredinski konzoli nahaja nova prestavna ročica eToggle s stikalom električne parkirne zavore, s pomočjo izbirnika voznega načina pa bo možno izbirati med načini Eco (60 kW / 180 Nm) , Normal (80 kW / 210 Nm) in Power (100 kW / 260 Nm).

Vozilo je zasnovano na osnovi modularne platforme EMP2 in ima, podobno kot tovorna različica e-Expert, vgrajeno električni motor ki dosega 100 kW (136 KM) moči in 260 Nm navora. Iz mirovanja do 100 km/h pospeši v dobrih 13 sekundah in doseže najvišjo, elektronsko omejeno hitrost 130 km/h. Na voljo bosta baterijska paketa dveh različnih kapacitet (50 kWh in 75 kWh), nameščena v dnu vozila, v odvisnosti od izbire baterijskega paketa pa bo na voljo do 230 km ali do 330 km dosega z enim polnjenjem. Polnjenje bo lahko potekalo na hitrih polnilnicah do 100 kW, kjer bo polnjenje šibkejšega baterijskega paketa do 80 odstotkov kapacitete trajalo kratkih 30 minut, zmogljivejši paket pa bo enako stopnjo napolnjenosti dosegel v 45 minutah. Ob uporabi polnilne enote z 11 kW oziroma 7,4 kW naj bi polnjenje trajalo 5 ali 7,5 ur, medtem ko bo ob priklopu na domači hišni priključek potrebnih kar 31 ur za napolnjenost šibkejšega paketa baterij oziroma 47 ur za baterijski paket z višjo kapaciteto.

Novi Peugeot e-Traveller prihaja v prodajne salone v drugi polovici letošnjega leta, cene in dodatne podrobnosti pa bodo na voljo ob prihodu na trg.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Peugeot. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Casa Seat je odprla svoja (spletna) vrata
Osvežena Toyota Hilux prihaja v Evropo poleti