Novice

Osvežitev je Audiju RS4 Avant prinesla samo kozmetične popravke

V Ingolstadtu so očitno prepričani, da je bil RS4 Avant že pred prenovo dovolj zmogljiv. Iz tega razloga so mu s tokratno osvežitvijo namenili samo kozmetične popravke.

Moramo reči, da mu je obisk lepotilnega salona dobro del. Saj je bil že prej všečen izstrelek, a se nam vseeno zdi, da mu je osvežitev vdahnila nekaj več zrelosti in odraslosti. Pravzaprav se je z njo mali brat oblikovno postavil ob večji RS6 Avant in deluje kot pomanjšana različica slednjega.

Kakorkoli, lepotni porpavki se nanašajo na nova prednja LED žarometa s črnimi zaslonkami in možnostjo doplačila za matrično izpeljanko. Maska motorja deluje še nekoliko širše in nižje, njen okvir z mrežo pa je v celoti odet v sijočo “športno” črnino. Na boku sprememb ni prepoznati, na zadku pa so opazne nove svetilke, odbijač s črnim oblikovnim elemenom v spodnjem predelu in značilnima dvema ogromnima ovalnima zaključkoma izpušnega sistema.

V kabini so spremembe vezane na osveženi A4 Avant, s to razliko, da je v najzmogljivejši izpeljanki moč najti napise in značke RS. Kot smo rekli, tehničnih sprememb na modelu ni, kar pomeni, da ga še naprej žene 2,9-litrski dvoturbinski  bencinar z največ 450 KM moči in 600 Nm navora. Ta mu v povezavi s 7-stopenjskim S Tronic menjalnikom in stalnim štirikolesnim pogonom quattro omogoča pospešek do stotice v 4,1 sekunde in največjo hitrost 250 km/h.

Prodaja steče konec letošnjega leta, znana pa je tudi začetna cena za nemški trgi in sicer točno 81.400 €.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Suzuki v Tokio s kar petimi koncepti
Desetletnica Panamere