Novice

Suzuki v Tokio s kar petimi koncepti

Slab mesec pred pričetkom avtomobilskega salona v Tokiu so avtomobilski proizvajalci pospešeno pričeli z napovedmi novosti, ki bodo na ogled obiskovalcem salona.

Pri Suzukiju naj bi tako predstavili paleto petih konceptov, med katerimi bo verjetno najbolj opažen koncept kompaktnega kupeja, ki so ga poimenovali Waku SPO. Njegov retro videz, ki bo morda jugonostalgike spominjal na kupejevsko različico Zastavine “stoenke” na steroidih, skupaj s priključno hibridnim pogonskim sklopom obljublja obilo vznemirjenja in zabave. Kljub temu, da pri proizvajalcu zaenkrat ne podajajo več podrobnosti, so razkrili, da naj bi uporabniki s pritiskom na tipko lahko spreminjali obliko karoserije, videz sprednje maske ter vsebine, prikazane na zaslonih armaturne plošče. Glede na povedano lahko sklepamo, da naj bi bila možna transformacija iz kupeja v kabriolet, kar nakazuje tudi vidna ločnica med okvirjem vetrobranskega stekla in streho.

Naslednji v vrsti najavljenih konceptov z imenom Hanare spominja na hišico na kolesih, glede na skopo podane informacije pa naj bi bila njegova notranjost lahko namenjena tudi udobnemu bivanju med avtonomno vožnjo. Suzukijeve terenske barve bosta zastopala koncepta poimenovana Hustler z nekoliko bolj škatlastim videzom od serijskega modela z istim imenom. Predstavljala naj bi koncept robustnega križanca v različnih barvnih kombinacijah in z različnimi dodatki.

Zadnji koncept, ki ga nameravajo predstaviti na avtomobilskem salonu v Tokiu je bil zasnovan v sodelovanju s podjetjem Combi Corporation, ki se ukvarja z otroškimi izdelki. Zasnovan je na osnovi majhnega gospodarskega vozila Every in naj bi ponujal zavetje ter omogočal zasebnost staršem z majhnimi otroki ob različnih priložnostih.

Na predstavitvenem prostoru Suzukija bo poleg zgoraj omenjenih konceptov in motornih koles na ogled še paleta serijskih modelov XBee, Solio Bandit, Vitara (Escudo na japonskem trgu), Jimny (Jimny Sierra na japonskem trgu), Swift Sport ter SX4 S-Cross.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo pokazal več skic električnega XC40
Osvežitev je Audiju RS4 Avant prinesla samo kozmetične popravke