Novice

Desetletnica Panamere

Pri Porscheju so predstavili jubilejno verzijo modela Panamera, s katero obeležujejo desetletnico prihoda njihove prestižne limuzine na trg. Omejena različica Panamere bo na voljo kupcem v prvem četrtletju prihodnjega leta, v osnovi pa naj bi stala okrog 100 tisočakov.

Nemški proizvajalec prestižnih športnih avtomobilov iz Zuffenhausna je svojo prvo štirivratno limuzino pokazal že leta 2009 ter z njo vstopil v razred, kjer so do tedaj kraljevali Mercedes-Benz S, BMW serije 7, Audi A8 ter nenazadnje tudi Maserati Quattroporte. Pred tremi leti je Porschejeva limuzina dobila generacijskega naslednika, ki je postal precej bolj oblikovno skladen.

Ob desetletnici Panamerinega prihoda na trg so pri Porscheju predstavili posebno serijo z oznako »10 Year Edition«, ki jo bo na zunaj moč prepoznati po matirani črni barvi ter posebnih 21-palčnih platiščih v nežno zlati barvi. Znotraj bo razvajala z obiljem serijske opreme, med katero je moč najti med drugim tudi matrične žaromete, sistem parkirnih kamer, ozvočenje Bose Surround ipd.

Jubilejna Panamera bo na voljo v treh različicah, pri čemer osnovni dve (Panamera in Panamera 4) poganja 3-litrski šestvaljnik (330 KM), močnejšo pa hibridni pogonski sklop, ki je sestavljen iz 2,9-litrskega V6 bi-turbobencinskega motorja ter elektro agregata (457 KM sistemske moči).

Panamera 10 Year Edition bo v salonih prihodnje leto, na ameriškem trgu pa se cene zanjo pričenjajo pri 103.300 dolarjih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osvežitev je Audiju RS4 Avant prinesla samo kozmetične popravke
Mitsubishi MI-Tech PHEV s plinsko turbino kot podaljševalnikom dosega