Novice

Osvežitev je Opel Astri prinesla predvsem PSA-jeve motorje

PSA pospešeno preklaplja vse Oplove modele z GM-ove tehnike na PSA-jevo. V teoriji bi sicer lahko tudi Astri namenili platform EMP2, a tega zaenkrat niso naredili. So pa zato umaknili vse GM-ove motorje in jih nadomestili s PSA-jevimi.

Spremembe in nadgradnje so na površini komaj omembe vredne, saj obsegajo le novo oblikovana odbijača in drugačna platišča, a je pod prednjim pokrovom toliko več novega. Tam najdemo kompleten nabor motorjev iz PSA. Tega po novem sestavljajo 1,2-litrski bencinski trivaljniki ter 1,5-litrski dizli. Nov je tudi devetstopenjski samodejni menjalnik, ki se ponaša z 19 odstotkov manjšo porabo v primerjavi s podobno motorizirano Astro pred prenovo.

Bencinski 1,2-litrski trivaljnik je na voljo v izpeljankah s 110 KM, 130 KM in 145 KM, štirivaljni dizel pa s 105 in 122 KM. Z namenom izboljšanja aerodinamičnih lastnosti modela so mu namenili še masko motorja z aktivnimi žaluzijami v ozadju, ki se odprejo samo v primeru potrebe po hlajenju motorja, v ostalih okoliščinah pa z zaprtostjo izboljšajo obtekanje zraka.

V kabini so novosti ravno tako skromne, saj obsegajo možnost doplačila za brezžični polnilnik mobilnih telefonov, Bose ozvočenje, merilnikom pa so dodali, po vzoru Insignie, zaslon za prikaz hitrosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Osvežitev je Opel Astri prinesla predvsem PSA-jeve motorje"


INFINITI
4 leta 6 meseci nazaj

Uuuuuu kakšen lapsus Peter Humar – motorji niso iz PSA!

vinci
4 leta 7 meseci nazaj

In ne pozabit da so od nekje privlekli CVT menjalnik. Res čudno.

tomzzi
4 leta 7 meseci nazaj

Kako PSA motorji? Autogefuehl pravi, da niso PSA motorji. Pa niso edini ki so to omenili.
Drugače pa niso samo motorji novi. So tudi spremembe na podvozju recimo. Pa ogrevano vetrobransko steklo, nova kamera…

Firediver
4 leta 7 meseci nazaj

Čigavi pa so, če niso PSA-jevi? Je mar PSA ukinil razvoj svojih motorjev in jih sedaj samo še kupuje? Kje?

tomzzi
4 leta 7 meseci nazaj

Evo kopirano iz Autoexpress:
As the current Astra was a product born during Vauxhall’s period under General Motors ownership, though, the new engines do not come from new owner, Peugeot-Citroen Group (PSA).

Petrol power now comes exclusively from turbocharged three-cylinder units, developed at Opel’s headquarters in Russelheim, Germany. Two engine displacements are available, with buyers given the choice of either a 1.2-litre or 1.4-litre unit.

 
Električni križanec Byton M-Byte prihaja tudi v Evropo
XC40 T5 TwinEngine je najmanjši priključni hibrid znamke Volvo