Novice

Osvežitev za Lexus UX 300e

Prvi popolnoma električni Lexus z novim modelski letom poleg zmogljivejše baterije dobiva vrsto izboljšav.

Lexus UX 300e je bil kot prvi baterijsko gnani model te japonske znamke prvič predstavljen v letu 2019, do zdaj pa so ga prodali v več kot 10.000 primerkih. Prenova na sredini življenjskega cikla mu prinaša nadgrajeno bolj togo šasijo, v povezavi s podvozjem in voznimi lastnostmi pa so izboljšali še odzivnost volana in nastavitve vzmetenja.

Tokratna prenova sicer ne prinaša večjih sprememb videza zunanjosti v primerjavi s trenutno aktualnim modelom. Prenovljen Lexus UX 300e bo, kar se zunanjosti tiče, prepoznaven predvsem po novem barvnem odtenku Sonic Platinum, več sprememb pa so tokrat namenili notranjosti.

Ob izboljšani zvočni izolaciji in novi barvni shemi notranjosti Hazel bo na voljo tudi zadnja generacija informacijsko-multimedijskega sistema z novim zaslonom na dotik, ki je nameščen bližje vozniku. V odvisnosti od izbranega paketa opreme bo zaslon v velikosti 8 ali 12,3 palca, novi sistem pa bo, poleg glasovnega pomočnika in navigacije s povezavo v oblaku, ponujal tudi brezžično povezljivost s sistemom Apple CarPlay, medtem bo za Android Auto še vedno telefon potrebno priključiti s kablom.

Nadgradnje so bili deležni tudi asistenčni sistemi v okviru varnostnega paketa Lexus Safety System, ki s prenovo dobiva dodatne funkcionalnosti. Te vključujejo pomočnika za vožnjo v križiščih, sistem krmiljenja v primeru sile ter izboljšano delovanje radarskega regulatorja hitrosti z zmanjševanjem hitrosti v ovinkih.

Električni pogonski sklop zaenkrat ostaja nespremenjen (150 kW in 300 Nm), baterijo s kapaciteto 54,3 kWh, ki je omogočala do 315 km dosega, pa so zamenjali z zmogljivejšo, ki dodaja do 40 odstotkov dodatnega dosega. Nova baterija s kapaciteto 72,8 kWh naj bi omogočala do 450 km dosega z enim polnjenjem s 17-palčnimi kolesi oziroma do 440 km ob izbiri 18-palčnih koles.

S prvimi dobavami prenovljenega modela UX 300e v Evropi naj bi pričeli prihodnje leto v maju, dodatne podrobnosti in cene pa naj bi razkrili pred pričetkom prodaje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops.   Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan s partnerji konzorcija Next-E za dostopnejšo električno mobilnost
BMW M2 v ospredje ponovno postavlja voznika