Novice

Lexus letos v Ženevo s tremi novostmi

Na evropskih tleh naj bi prvič predstavili njihov prvi popolnoma električni model UX 300e, kabriolet LC 500 in koncept LF-30.

Avtomobilski proizvajalci že pričenjajo z razkrivanjem novosti, ki bodo prihodnji mesec na ogled v sklopu avtomobilskega salona v Ženevi. Lexus tokrat za Ženevo pripravlja tri evropske premiere, ki bodo prikazane obiskovalcem njihovega predstavitvenega prostora.

Ena zanimivejših novosti za evropske kupce bo njihov prvi električni model UX 300e, ki naj bi ga v Evropi pričeli prodajati v drugi polovici letošnjega leta. Pogonski sklop električnega križanca sestavlja spredaj nameščen električni motor s 150 kW (204 KM) moči in 300 Nm navora, kar zadostuje za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 7,5 s in najvišjo hitrost 160 km/h. Litij-ionski baterijski paket s kapaciteto 54,3 kWh naj bi po podatkih proizvajalca omogočal do 300 km dosega, merjeno po ciklu WLTP.

Evropsko premiero bo doživel tudi kabriolet LC 500, ki predstavlja novost v ponudbi modelov brez strehe pod Lexusovo oznako. Poganja ga 5,0-litrski atmosferski bencinski osemvaljnik v povezavi z 10-stopenjsko avtomatiko ter razvije 351 kW (478 KM) moči in 539 Nm navora. Kljub osnovni zasnovi odprte strehe naj bi za zaščito pred vremenskimi vplivi in dobro počutje potnikov poskrbelo štiriplastno platno ter izboljšan sistem klimatizacije.

Na njihovem predstavitvenem prostoru bo veliko zanimanja najverjetneje požel tudi prestižni koncept LF-30, ki so ga sicer prvič prikazali na lanskem avtomobilskem salonu v Tokiu. Koncept, v katerega so vgradili vrsto sodobnih tehnoloških pripomočkov, predstavlja Lexusovo vizijo električne prihodnosti premijskega razreda, ki ga poganja električni pogonski sklop. Sestavljajo ga štirje električni motorji, nameščeni v kolesih, skupne moči 400 kW (545 KM) in s 700 Nm navora. Do 500 km dosega naj bi omogočala baterija kapacitete 110 kWh, ki naj bi jo bilo moč polniti tudi brezžično.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Je Mazda patentirala izpušni sistem za svoj prvi vrstni šestvaljni motor?
Znani so nominiranci izbora za Svetovni avto leta 2020