Novice

Nissan s partnerji konzorcija Next-E za dostopnejšo električno mobilnost

Japonski avtomobilski proizvajalec si v skladu z zavezo trajnostni mobilnosti in v sodelovanju s partnerji prizadeva za pospešen dostop do električnih vozil na ključnih evropskih trgih.

Nissan s partnerskimi podjetji s strateškimi in stroškovno učinkovitimi pristopi izboljšuje infrastrukturo in uvaja storitve, ki bodo pripomogle k pospeševanju uporabe električnih vozil. Konzorcij Next-E je v okviru istoimenskega projekta že namestil popolnoma integrirano in dosegljivo infrastrukturo za polnjenje na Češkem, Slovaškem in na Madžarskem ter na Hrvaškem, v Sloveniji in v Romuniji. Nissan se je tekom preteklih štirih let pridružil podjetjem ZSE, E.ON, HEP, Petrol ter Skupini MOL in bavarskemu avtomobilskemu proizvajalcu BMW pri prizadevanjih za pospešitev sprejema električnih vozil in uveljavitve električne mobilnosti.

Pod okriljem skupnega projekta je bilo postavljenih 222 hitrih polnilnih mest  in 30 ultra hitrih polnilnih mest, ki podpirajo različne standarde priklopa. Za zmanjšanje ogljičnega odtisa so del polnilnih mest namestili tudi v kombinaciji s proizvodnjo elektrike s sončno energijo ter s shrambami električne energije na lokacijah, kjer ni bilo stalne oskrbe z elektriko. S širitvijo mreže polnilnih mest so nadgradili obstoječa omrežja ter ustvarili elektrificirane cestne koridorje v državah, ki so vključene v projekt.

Ker se pri konzorciju Next-E zavedajo potreb kupcev po prilagodljivih načinih plačevanja, so na polnilnih mestih uvedli različne možnosti plačevanja preko digitalnih rešitev, naročnin z mesečnimi obroki ter uporabo plačilnih kartic in brezstičnega plačevanja.

Pomembnost projekta so prepoznali tudi pri Evropski komisiji, saj so na podlagi inovativnih načrtov konzorciju Next-E odobrili sofinanciranje v višini 18,84 milijona evrov, sredstva pa črpajo iz instrumenta za povezovanje Evrope (CEF – Connecting Europe Facility), ki je namenjen projektom električnih vozil.

Po besedah Friederike Kienitz, Nissanove podpredsednice za trajnostni razvoj, je projekt Next-E povsem skladen z njihovo namero po partnerskem sodelovanju z drugimi ključnimi akterji v panogi in s ciljem doseči čistejšo, varnejšo in bolj vključujočo prihodnost, za kakršno se pri Nissanu zavzemajo v skladu z njihovim načrtom Ambition 2030.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot za pariški avtomobilski salon pripravlja tri premiere
Osvežitev za Lexus UX 300e