Novice

Pandemija spet kroji usodo sejma potrošniške elektronike CES

Kljub drugačnim prvotnim načrtom so se tudi pri nemških znamkah BMW in Mercedes odločili, da na letošnjem sejmu potrošniške elektronike ne bodo fizično prisotni.

S tem se pridružujejo vrsti zagonskih podjetij in dobaviteljev s področja avtomobilske industrije, ki so že odpovedali napovedane dogodke na sejmu CES. Pri znamki BMW so se odločili, da bodo medijske aktivnosti, načrtovane za prizorišče sejma potrošniške elektronike, izvedli 5. januarja preko digitalnih kanalov neposredno s sedeža v Nemčiji. Za načrtovano prezentacijo napovedujejo premierno predstavitev modela iX M60 in razkritje tehnologije, s pomočjo katere je možno spreminjati barvo zunanjosti vozila, v sodelovanju z mnogimi priznanimi umetniki pa naj bi predstavili še izkušnjo multimedijskega sistema prihodnosti.

Za odpoved sodelovanja na dogodku CES 2022 so se odločili tudi pri Mercedesu, kjer poudarjajo, da so v ospredje postavili varnost in zdravje njihovih strank, poslovnih partnerjev in ostalih obiskovalcev.

Za podobne korake so se odločili tudi pri podjetjih GM, Waymo, Amazon, AMD, Intel in Microsoft, kot glavni razlog pa navajajo ponovno rast okužb s koronavirusom, ki so posledica širjenja nove različice Omikron.

Letošnji sejem potrošniške elektronike v Las Vegasu bo potekal med 5. in 7. januarjem, saj so se organizatorji odločili dogodek zaradi varnostnih razlogov skrajšati za en dan. Kljub odpovedim naj bi sodelovalo preko 2.200 razstavljavcev z različnih področij.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, CES.    Foto: CES, BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Virtualni muzej Renaultovih originalov
Toyota Hilux GR Sport za zaprisežene avanturiste