Novice

Virtualni muzej Renaultovih originalov

Vrata odpira virtualni muzej The Originals Renault, v katerem francoska znamka predstavlja vrsto ikoničnih modelov njihove preteklosti.

Pri Renaultu želijo z odprtjem spletnega muzeja omogočiti enostaven in brezplačen dostop do francoskega kulturnega izročila znamke Renault, brez prostorskih ali časovnih omejitev. Obiskovalci z vsega sveta bodo imeli možnost neomejenega dostopa do slikovnega gradiva, obogatenega z arhivskimi materiali in osnovnimi tehničnimi podatki.

V okviru virtualnega muzeja predstavljajo 29 legendarnih modelov znamke Renault, ki so prikazani na sodoben in inovativen način ob uporabi nove tehnologije. Uporabili so postopek fotogrametrije, ki ustvarja trirazsežnostne modele na podlagi optičnega posnetka in nizov fotografij. Z njeno pomočjo so doživeto reproducirali večino podrobnosti materialov starih vozil in njihove natančne poteze. Posnetki avtomobilov so nastajali v dobrih svetlobnih pogojih, ki jih je omogočil edinstven studio, ustvarjen za ta namen. Trirazsežnostne posnetke vozil so dopolnili tudi z deli, ki so bili objektivom kamer nedosegljivi, saj so jih modelirali in dodali v postprodukciji.

Spletni muzej The Originals je na voljo od konca letošnjega decembra, začetni postavitvi 29 avtomobilov pa se bodo do konca prihodnjega leta pridružili še novi eksponati, saj naj bi bilo do takrat na ogled 80 modelov. Po besedah direktorja globalnega trženja Arnauda Bellonija je znamka Renault, kot ikonična znamka pop kulture, potrebovala muzej, ki bo vreden tega imena, njegova virtualna galerija pa bo obiskovalcem omogočila podoživljanje zgodovine, ki je tudi njihova.

Spletna povezava do Renaultovega virtualnega muzeja je na voljo tudi na spletnih straneh slovenskega predstavnika znamke.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Virtualni muzej Renaultovih originalov"


limas
2 leta 4 meseci nazaj

V Renaultu bi se morali lotiti oživitve dveh legendarnih modelov: R5 in R4. Oboje bi morali zasnovati na moderni platformi in retro dizajnu ter ju ponuditi enakim ciljnim skupinam kot pred 40-50 leti. Se pravi, da morajo biti tudi cenovno znosni. In uspeh bo samoumeven.

2 leta 4 meseci nazaj

S tem kar si napisal, si po moje zadel žebljico na glavico, samo vodstvo ima verjetno kakšno drugačno perspektivo, ki je po njihovem prava, čeprav se je mogoče že večkrat izkazala za napačno.

 
Leto 2022 bo v znamenju 75. obletnice znamke Ferrari
Pandemija spet kroji usodo sejma potrošniške elektronike CES