Novice

Na CES le s potrdilom o cepljenju

Organizatorji sejma potrošniške elektronike CES sporočajo, da se bodo dogodka lahko udeležili le obiskovalci s potrdilom o cepljenju proti virusu COVID-19.

Sejem potrošniške elektronike bo na sporedu med 5. in 8. januarjem prihodnje leto in naj bi tokrat prvič potekal v dveh paralelnih svetovih. CES z vsakim letom postaja vse pomembnejši tudi za področje avtomobilske industrije, saj tehnološki napredek zahteva vključevanje najnovejših tehnologij, ki podpirajo trenuten trend preoblikovanja avtomobilskih proizvajalcev v podjetja s celostno ponudbo storitev mobilnosti. Na prihajajočem dogodku CES 2022 naj bi sodelovalo preko tisoč podjetij, od tega približno dvesto z novostmi s področja transporta in avtomobilske industrije, otvoritveni govor pa naj bi imela Mary Barra, članica upravnega odbora in izvršna direktorica podjetja General Motors.

Letošnji dogodek je zaradi pandemije potekal izključno virtualno, za naslednje leto pa organizatorji napovedujejo predstavitve na sejemskih prizoriščih v Las Vegasu namenjene obiskovalcem, ki se bodo odločili ogledati dogodek v živo, istočasno pa naj bi bile na voljo tudi v digitalnem svetu.

Gary Shapiro, izvršni direktor združenja CTA (Consumer technology Association), je dejal, da se kot organizatorji dogodka čutijo dolžne zagotoviti varno izvedbo prireditve. Njihovo stališče je, da bo za čimprejšnji konec pandemije potrebno sodelovanje vseh, zato spodbujajo cepljenje ter vzpostavitev primernih varnostnih protokolov tudi za obiskovalce njihovih dogodkov. Kot alternativo potrdilu o cepljenju trenutno preverjajo še možnost priznavanja izvida o prisotnosti protiteles pri prebolevnikih, vendar zaenkrat odločitev o tem še ni sprejeta. Dodaja še, da predstavniki CTA skrbno spremljajo potek dogodkov v zvezi s pandemijo in priporočila ameriškega centra za nadzor in preventivo (CDC), ki predstavljajo podlago za njihove ukrepe in varnostne protokole.

Dogodke v zvezi s pandemijo skrbno spremljajo tudi organizatorji prihajajočega septembrskega salona mobilnosti IAA v Münchnu, kjer zaenkrat postavljajo le pogoj nošenja zaščitnih mask FFP2. Podobno kot Američani, tudi pri združenju VDA skrbno spremljajo vsa priporočila in si pridržujejo pravico do spremembe pogojev vstopa na prizorišče v odvisnosti od trenutne situacije.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, IAA. Foto: CES.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benzov razred C v robustnejši izvedbi
Genesis razkriva električni GV60