Novice

Pariz bo v znamenju električne mobilnosti

Glede na napovedane novosti pričakujemo, da bo prihajajoči avtomobilski salon v Parizu ponovno v znamenju električne mobilnosti. Natančneje, prizadevanja proizvajalcev, da bi izboljšali doseg svojih električnih modelov.

Četudi številni avtomobilski proizvajalci v naboru modelov že ponujajo kar pestro zbirko električno gnanih vozil, pa se s prodajnimi številkami še ne morejo ravno pohvaliti. Tovrstna vozila tako predstavljajo manj kot 2-odstotni delež vseh prodanih avtomobilov na evropskem trgu, pri čemer proizvajalci vidijo največjo težavo v (še vedno) neprepričljivem dometu.

Proizvajalci avtomobilov hkrati računajo, da bo do resnejšega preboja prišlo šele tedaj, ko bodo električna vozila brez dodatnega polnjenja akumulatorjev zmogla vsaj 500 kilometrov. A tudi na prihajajočem avtomobilskem salonu v glavnem mestu Francije še vedno ne bo mogoče videti novega električnega vozila, ki bi imel tolikšen domet. Strokovnjaki sicer načrtujejo, da bi lahko do večjega preobrata prišlo leta 2020, ko se bodo na trgu bolj množično pojavile baterije z večjo kapaciteto.

Do naslednjega večjega preobrata naj bi prišlo tedaj, ko bodo stroški lastništva električnega avtomobila, pri čemer je potrebno upoštevati tudi ceno vozila, primerljivi s konvencionalnimi avtomobili.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Očetje, na vaše veselje je tukaj petvratna Ford Fiesta ST
Vozila Audi, BMW in Mercedes-Benz si bodo izmenjavala prometne informacije