Novice

Vozila Audi, BMW in Mercedes-Benz si bodo izmenjavala prometne informacije

Trije nemški avtomobilski proizvajalci bodo s pomočjo navigacijskih storitev Here, ki so jih že v lanskem letu odkupili od finske Nokie za 2,8 milijarde evrov, pričeli v naslednjem letu s sistemom avtomobilskega povezovanja, pri katerem si bodo avtomobili izmenjavali prometne informacije.

S pomočjo novega sistema, pri katerem bodo vsi trije avtomobilski proizvajalci uporabljali poenoteno kartografijo podjetja Here, bodo tako lahko avtomobili omenjenih znamk med seboj komunicirali ter opozarjali na zastoje, prometne nesreče ter nenazadnje tudi na prosta parkirna mesta. S podobnim povezljivostnim sistemom se sicer ponaša že švedski Volvo, ki ponuja uporabnikom tako imenovane storitve v oblaku ter predstavlja enega izmed prvih korakov do povsem avtonomne vožnje prihodnosti.

Omenjeni sistem naj bi nemški proizvajalci lansirali v prvi polovici naslednjega leta, pri čemer naj bi bilo v mrežo povezanih več sto tisoč vozil. Projekt, ki naj bi se po njihovih načrtih precej hitro razširil med uporabniki, pa naj bi najprej predstavili na evropskih cestah, kasneje pa še v ZDA.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk, Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pariz bo v znamenju električne mobilnosti
Mercedes-Benz napoveduje koncept električnega športnega terenca