Novice

Očetje, na vaše veselje je tukaj petvratna Ford Fiesta ST

Ford je uslišal želje družinskih očetov, ki jim je trivratna Fiesta ST povzročala bolečine v križu, ter v Evropo pripeljal petvratno malo športnico.

Z dodatnim parom vrat je Fiesta ST pridobila precej točk pri praktičnosti, saj je  njimi močno olajšan dostop do zadnje klopi. K sreči so ohranili vse poglavitne lastnosti – tukaj ciljamo predvsem na več kot odlične vozne lastnosti. Mala športnica je tako postala prijazna do očetov z majhnimi otroki ali celo primerna za divje mame, ki morajo otroke kar se da hitro dostaviti do vrtca in si med pripenjanjem v sedeže ne želijo zlomiti nohta.

Pod pokrovom motorja se še vedno skriva 1,6-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat EcoBoost s 134 kilovati moči in 240 njutnmetri navora. Kljub dodatnemu paru vrat potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h 6,9 sekund in v povprečju popije 6,1 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov.

Fiesta ST se je ljubiteljem športnih vozil prikupila zaradi odličnih voznih lastnosti, ki so bistveno boljše, kot jih ponuja konkurenca. Ravno zato inženirji niso ničesar spreminjali. Optimizirano vzmetenje, zavore in volanski mehanizem nadgrajuje še vektorski nadzor navora, ki zavira sprednje notranje kolo za boljši oprijem med vožnjo v zavojih ter zmanjšuje podkrmiljenje.

”Ford je od predstavitve leta 2013 in vse do sedaj v Evropi prodal več kot 38.000 Fiest ST, naraščajoče številke kupcev pa so nas prosile za petvratno različico. Fiesta ST s petimi vrati je dosegljiva vozniška izkušnja iz oddelka Ford Performance dosegljiva vse večim kupcem,” je dejal Roelant de Waard, podpredsednik marketinga, prodaje in storitev pri evropskem delu Forda.

Ford predvideva, da bo v Evropi 25 odstotkov vseh prodanih malih športnic v petvratni izvedbi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Smartov električni trio s 160-kilometrskim dosegom
Pariz bo v znamenju električne mobilnosti