Novice

Nissan zapušča glavni oblikovalec Nakamura

Shiro Nakamura, prvi oblikovalec Nissana in človek, ki je se je podpisal pod vse dosedanje največje uspešnice japonskega proizvajalca vozil, konec tega meseca, po 17 letih službovanja, odhaja v pokoj. V zgodovino avtomobilizma bo za vedno zapisan z modeli Qashqai, Juke, GT-R, 350Z in Leaf.

Na Nakamurin položaj prihaja 52-letni Američan Alfonso Albaisa, do sedaj vodja zunanjega oblikovanja pri Infinitiju, na izpraznjeno mesto pa se bo preselil nekdanji oblikovalec znamke BMW, 46-letni Karim Habib.

Zdaj že 66-letni Nakamura je kariero pri Nissanu pričel leta 1999, ko ga je v podjetje pripeljal Carlos Ghosn. To je bil ključen korak pri bodočih uspehih japonskega proizvajalca vozil in neverjeten preobrat, ki je rešil podjetje z roba bankrota. S pomočjo prvega športnega terenca Qashqaija so pričeli z novim globalnim trendom in ustvarili svetovno uspešnico. V zadnjem času je sodeloval pri oblikovanju modelov za nizkocenovno znamko Datsun in pomagal oblikovati eksperimentalne modele za znamko Infiniti.

Njegov naslednik Albaisa se je Infinitiju pridružil leta 2013 in pomagal oblikovati modela QX30 in QX50 ter konceptni avtomobil Q80 Inspiration. Kanadčan Habib se je Nemcem pridružil leta 2012, vendar pred kratkim odšel iz podjetja, da bi prevzel oblikovalsko ekipo v Infinitiju.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Nissan, Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijev koncept TT Offroad napoveduje novi Q4
Pet ikonskih Porschejevih konceptov