Novice

Pokukajte v drobovje pobalinske Koenigsegg Agere RS

Christian von Koenigsegg, ustanovitelj in vodja švedskega proizvajalca superšportnih vozil, je v desetih minutah do podtankosti predstavil model Regera RS, ki je obenem najmočnejši hibridni superšportnik na svetu. Ogled obvezen.

Ko govorimo o superšportnikih, si Regera s 1.500 ”konji” moči in več kot 2.000 njutnmetri navora pokori vse tekmece. Z električnim menjalnikom Direct Drive od 0 do 100 km/h pospeši v 2,8 sekundah, dvestotico doseže v 6,6 sekundah in magično mejo 300 km/h preseže v 10,9 sekundah. Kljub temu, da so dodatno moč pridobili s pomočjo elektrike, se Christian von Koenigsegg izogiba izrazu hibrid, saj naj bi po njegovih besedah bil to več kot tradicionalni hibrid.

Regera je zamišljena nekoliko drugače kot Agera. Pri Koenigseggu so vanjo vgradili kar se da veliko tehnologij, ki pripomorejo k boljšemu udobju. Poleg avtomatskih vrat so v potniško kabino namestili zaslon na dotik, električno pomične sedeže, izboljšan sistem kamer in preko 30 mikroprocesorjev za nadzor individualnih nastavitev z možnostjo dostopa preko mobilnega omrežja.

A to ne pomeni, da Regera ni prava pošast na dirkališču. Kot pravi Christian, je od Regere na dirkališču hitrejša lahko le nova generacija Koenigsegga. Regera je luč v prototipni obliki ugledala na ženevskem salonu, a naj bi prvi modeli kmalu zapeljali na ceste oziroma v garaže premožnih kupcev širom sveta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Koenigsegg.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peta izdaja Honde CR-V
Poklon legendi: Citroënova peterica