Novice

Petnajst kilovatov več za trojico AMG

Kot obljubljeno, je Mercedes-Benz motorne spremembe z nedavno prenovljenega modela A45 AMG prenesel na CLA 45 AMG, CLA 45 AMG Shooting Brake in GLA 45 AMG.

Takoj po razkritju prenovljenega A45 AMG je Mercedes-Benz naznanil, da bodo enake tehnične posodobitve doletele tudi ostale športno nabrite brate. Točno to so storili; najbolj zanimiva sprememba je posodobljen štirivaljni prisilno polnjeni bencinski agregat, ki ima sedaj namesto 265 kilovatov in 450 njutnemtrov navora kar 280 kilovatov in 475 njutnmetrov navora.

Med drugim so posodobili 7-stopenjski samodejni menjalnik AMG Speedshift DCT. Za boljše delovanje poskrbi krajše prestavno razmerje v tretji in sedmi prestavi ter krajši prestavni časi med prestavami. Novo je tudi okroglo stikalo, preko katerega izbiramo med tremi različnimi nastavitvami menjalnika – sport, sport+ in individual.

Za 2.618 evrov bo nemški proizvajalec vozil dodal še opcijski paket AMG Dynamic Plus, ki prinaša prednjo mehansko zaporo diferenciala in nastavljivo podvozje AMG Ride Control (ločeno na voljo za 1.237 evrov) z dodanim načinom Race in dve možnostima nastavljanja blažilnikov.

Najbolj neučakani kupci lahko že naročijo športno nabrite kompaktne kombilimuzine. CLA 45 AMG bo v Nemčiji stal 56.673 evrov, večji in bolj praktičen CLA 45 AMG Shooting Brake 57.268 evrov in terensko naravnani GLA 45 AMG 56.168 evrov. Cena za A45 AMG je najnižja, denarni -a bo lažja za 51.051 evrov.

Mercedes-Benz je še oznanil, da bodo oblikovalske spremembe prišle na vrsto takrat, ko bo pri treh modelih prišel čas za njihovo osvežitev.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Petnajst kilovatov več za trojico AMG"


Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Saj ne rečem, da moč ne pride prav, ampak toliko kapacitiete glede moči ima, koristiš pa jo za tisti trenutek starta pred semaforji..ampak pazi! Tam je omejitev 60, če ne 50, torej si glede omejitev že v 1. prestavi čez, če z obrati zavrtiš do max moči..na klancih pa seveda pride prav, ampak se da preživet tudi z polovično močjo, sploh pa se hitro “zaletiš” v spredaj vozečega, ki ima lahko “samo” 80 kW mlinček (napram tvojim 280). Torej, povečava moči služi samo konkurenčnosti vozila in ne dejanski potrebi po toliki moči za osebno vozilo.

Blinder
8 leta 9 meseci nazaj

Mal dvignejo tlak turbakom, da imajo malo vecjo moc in da ponovno pritegnejo pozornost na model, plus da se lazje bori proti vedno mocnejsi konkurenci.

380-385 konjev 4wd lahko ze v mestni voznji izkoristis, ce si prvi na semaforju, ko katapultira naprej. Po klancih navzgor 380 km tudi ni pretirana stevilka. Vec konjev ko je, vecji je uzitek.

Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Vsaka čast tistemu, ki bo znal izkoristiti teh dodatnih 15 kW na osnovnih 265 kW – in to v Sloveniji, kjer je najvišja omejitev na avtocesti 130km/h. Da pa bi kupil tak avto samo zato, da bi v Nemčiji po avtocestnih odsekih brez omejitve (ker pač bližje se ne da, razen dirkališč) nažigal max performanse pa se mi zdi brezveze že teh 265 osnovnih…

 
Volvo je prevzel Polestar
Mitsubishijevi načrti za bližnjo prihodnost