Novice

Mitsubishijevi načrti za bližnjo prihodnost

Malce presenetljiv podatek je, da v letošnjih prvih dveh mesecih najbolj prodajan priključni hibrid v Evropi ni bil noben Toyotin ali Mercedesov model, temveč Mitsubishijev. Zaradi dobre prodaje na Norveškem, Franciji in na Nizozemskem, podkrepljene s subvencijami, je našel več kot 3.000 kupcev Outlander PHEV.

Zaradi dobre prodaje omenjenega modela so se opogumili tudi Mitsubishijevi vodilni možje ter pričeli razmišljati o širitvi svojih »zelenih« avtomobilov. Tako želijo v naslednjih petih letih poslati na trg kar 20 do 25% vseh avtomobilov s plug-in (oziroma popolnoma električno) tehnologijo, kar bi predstavljalo 300.000 do 400.000 avtomobilov letno. Obenem želijo dodobra pomladiti celotno svojo paleto avtomobilov.

Eden izmed prihajajočih Mitsubishijevih modelov, ki se bo naslanjal na konceptnega XR-PHEV II, predstavljenega na marčevskem salonu v Ženevi, bo novi ASX. Novi kompaktni SUV, dolžine okrog 4,40 metra, naj bi prišel na trg prihodnje leto, z njim pa naj bi se končalo sodelovanje s koncernom PSA.

V letu 2017 naj bi končno predstavili tudi naslednika terenske ikone – Pajera, ki naj bi ohranil svoje terenske korenine. Evropskim kupcem naj bi bil na voljo izključno s turbodizelskim agregatom. Na jesenskem frankfurtskem salonu bodo predstavili še kozmetično polepšanega Outlanderja, leta 2018/2019 pa naj bi luč sveta ugledal naslednih Lancerja, ki naj bi resneje vstopil v razred, kjer kraljujejo Golf, Megane in ostali. S prihodom nove generacije bo morda predstavljen tudi naslednik strupenega Lancerja Evo, ki sicer ni več na voljo.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Petnajst kilovatov več za trojico AMG
Je lahko plastika gradbeni material prihodnosti?