Novice

Petrol in mBills združujeta moči na področju mobilnega plačevanja

Petrol in podjetje MBills sta na novinarski konferenci predstavila inovativno platformo za plačevanje Petrol mBills, ki uporabnikom nudi različne možnosti brezgotovinskega plačevanja s pametnim telefonom.

Gotovino v zgodovino

S takšnim sloganom sta Petrol in MBills predstavila skupno sodelovanje na področju novega standarda, ki podpira brezpapirno in brezgotovinsko plačevanje in je odprt za vse uporabnike, podjetja, trgovce in tudi banke, hkrati pa sledi evropski direktivi PSD2 (Payment Services Directive).

Napredni uporabniki pametnih mobilnih telefonov že danes uporabljamo te naprave v različnih funkcijah, ki nimajo več dosti povezave z osnovno rabo. Ena izmed njih je mobilna denarnica, kjer  lahko hranimo različne kartice zvestobe, omogoča pa tudi prejem računov, njihovo plačevanje in enostavna prenakazila med uporabniki aplikacije.

IMG_9982Mag. Primož Zupan, direktor podjetja MBills, je pojasnil glavne prednosti: “Razvili smo široko platformo, ki je več kot le mobilna denarnica, pokriva zadnjo fazo plačevanja, je neodvisna in se nanjo lahko preprosto priključijo tudi druga podjetja, trgovci, banke in ostali uporabniki. Že danes pa z njo brezpapirno in brezgotovinsko plačujemo, s čimer smo gotovino že poslali v zgodovino.” Aplikacijo nameravajo v prihodnosti prilagoditi tudi za tuje trge.

 

Iz Hal mBills v Petrol mBills

Aplikacija Hal mBills, ki jo slovenski uporabniki že poznamo, bo po novem nastopala pod blagovno znamko Petrol mBills (mBills.si v trgovinah Apple in Google). Z novim imenom aplikacije prihajajo tudi številne novosti in funkcionalnosti, saj bodo uporabniki lahko nakupovali in plačevali tudi na blagajnah vseh Petrolovih bencinskih servisov po Sloveniji.

Jerica Urbančič, direktorica marketinga v podjetju MBills, je med drugim izpostavila še možnost izplačevanja gotovine iz mobilne denarnice ali njeno vplačevanje za polnjenje mobilne denarnice na Petrolovih blagajnah, pri čemer znaša minimalni znesek 20 evrov. Osebno identifikacijo, ki je potrebna pred začetkom tovrstne uporabe Petrol mBills, mora uporabnik opraviti le enkrat. Med drugimi možnostmi (npr. z uporabo varnostnega certifikata na računalniku) jo bo mogoče opraviti tudi na Petrolovih bencinskih servisih.

Skupna vizija

Petrol mBills (6)Petrol je v podjetju MBills našel izkušenega partnerja in bo v kratkem (po prejemu odobritve BS) postal njegov 76-odstotni lastnik, pri čemer nam danes niso želeli razkriti vrednosti transakcije.

S kapitalsko povezavo po besedah mag. Tomaža Berločnika, predsednika uprave Petrola, uresničujejo svojo vizijo vstopa na področje inovativnih mobilnih plačilnih storitev: “V Petrolu smo že pred časom napovedali, da si želimo svoje storitve še nadgraditi z novimi inovativnimi finančnimi storitvami. Petrol je tako obeležil svojo pomembno vlogo pri vzpostavitvi standarda mobilnih plačilnih storitev, ki bo nadgradil obstoječi sistem in bo prinesel pomembne koristi za potrošnike, gospodarstvo in finančne institucije. Ponosen sem, da lahko napovem, da že od danes naprej vsi Petrolovi bencinski servisi v Sloveniji sprejemajo hitra, brezpapirna in brezgotovinska plačila mBills širom Slovenije. Postopoma pa bodo uporabniki z mBills.si lahko plačevali prav vse, še posebej na področju prodajnih avtomatov, kar je silovit trend v svetu interneta stvari. Petrol ima že danes prek 500.000 zvestih kupcev, ki bodo zagotovo prva velika in hvaležna ciljna skupina prihodnjih uporabnikov mBills.si. Prepoznani smo kot eden najpomembnejših ponudnikov pametnih rešitev za dom, mobilnost in poslovanje, zagotavljamo odlično celovito uporabniško izkušnjo in povečujemo število prodanih produktov na posameznega kupca v sistemu vsekanalnosti (omnichannel). Z inovativnostjo in digitalnimi rešitvami pa razvijamo uspešne nove poslovne modele in partnerstva. Eden od teh je tudi prihodnje strateško povezovanje z MBills.”

Petrol mBills (5)Prav tako zadovoljni so na drugi strani v podjetju MBills, kjer Matjaž Čadež ostaja družbenik in prevzema vlogo predsednika nadzornega odbora. Z novim partnerjem si delijo vizijo o koristnosti standardizacije plačilnih storitev na transparenten način, ki jo na ta način lahko tudi uresničijo: “Ta standard koristi tako trgovcem kot potrošnikom, vabimo pa tudi banke, da se pridružijo mBills.si platformi za takojšnja (instant) plačila. MBills tudi v prihodnje ostaja neodvisna plačilna institucija, ki deluje na transparenten način. Zato se tudi za številne obstoječe trgovce, ki že podpirajo Hal mBills, z uvedbo Petrol mBills prav nič ne spreminja. Z združenim znanjem o potrebah trgovcev na eni strani in ponudnikov plačilnih storitev na drugi strani bomo zagotavljali kontinuiteto in še hitrejši razvoj enotne platforme za plačevanje. S široko mrežo Petrolovih prodajnih mest tudi v drugih državah pa hiter prodor na tuje trge.”

Avtomobilizem.com (Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Planiške skakalne šole z novimi Volkswagen Transporterji
Nova generacija Mercedesove štirivratne kupejevske limuzine