Novice

Nova generacija Mercedesove štirivratne kupejevske limuzine

Na avtomobilskem salonu v Kaliforniji nemška znamka Mercedes-Benz predstavlja naslednjo generacijo modela CLS, ki bo prvič ponudila prostor petim potnikom, pohvali pa se lahko tudi z naborom novih agregatov pod motornim pokrovom.

Tretja generacija Mercedesove štirivratne kupejevske limuzine, ki se je prvič pojavila na trgu že pred 12 leti, sicer ohranja prepoznavno linijo, a je bila deležna kar nekaj novih oblikovnih elementov in je že na daleč jasno, da gre za nov avtomobil. Model CLS se sicer naslanja na že poznano koncernsko arhitekturo (MRA), na kateri nastaja tudi nova generacija razreda E, a dobiva pod motorni pokrov povsem nove agregate, ki so jih pred kratkim predstavili v kozmetično prenovljenem razredu S in bodo šele kasneje na voljo v razredu E.

Tako na dizelski strani predstavlja novost 3-litrski šestvaljnik (OM 656), ki bo na voljo pri različicah CLS 350 d (286 KM, 600 Nm) ter CLS 400 d (340 KM, 700 Nm). Na začetku prodajne poti bodo kupci lahko izbrali še hibridno opcijo CLS 450, pri kateri bencinski agregat proizvede 367 »konjev«, električni pa še dodatnih 22. Kasneje bodo na voljo še dvolitrski dizel (OM 654, ki nadomešča dosedanji OM 651), 3,5-litrski bencinski agregat V6 (333 KM) ter verzijo AMG 53 CLS, ki bo v salonih prihodnje leto.

Nova generacija modela CLS se bo ponašala s kar nekaj tehnološkimi rešitvami iz prenovljenega razreda S, pri čemer so pri Mercedesu še posebej ponosni na najsodobnejše varnostno-asistenčne sisteme. Novi CLS bo med kupci že v začetku prihodnjega leta, cena pa zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Nova generacija Mercedesove štirivratne kupejevske limuzine"


denis099
2 leta 2 meseci nazaj

Meni bolj vsec aktualni model.

dejc99
2 leta 2 meseci nazaj

Dobro izgleda, spredaj ga morda malo vleče na mustanga oz. spredaj s strani na na bmw 5.

 
Petrol in mBills združujeta moči na področju mobilnega plačevanja
Chris Bangle z novim projektom električnega avtomobila