Novice

Planiške skakalne šole z novimi Volkswagen Transporterji

V prostorih podjetja Porsche Ljubljana so predstavniki osmih klubov Planiških skakalnih šol zadovoljno prevzeli ključe desetih novih vozil Volkswagen Transporter, ki bodo namenjeni varnemu prevozu mladih skakalcev na treninge in tekme.

Skakalni šport v zadnjih letih v Sloveniji beleži razcvet, ki je v določeni meri povezan z izjemnimi dosežki naših športnikov. Za trening smučarskih skokov se tako odloča vse več otrok, prehod iz domačega kluba v reprezentanco pa je povezan z dolgimi leti napornih treningov in tekem, na katere se bodo mladi športniki, ki spadajo pod okrilje Planiških skakalnih šol, po novem vozili bolj varno.

Volkswagen Transporter Planiške skakalne šole (5)OK Planica je v projektu zbrala partnerje, ki bodo pomagali pri vzgoji bodočih vrhunskih skakalcev: znamka Volkswagen Gospodarska vozila je poskrbela za nova vozila Transporter s štirikolesnim pogonom, AMZS bo na poligonu varne vožnje na Vranskem usposobil voznike na treningu varne vožnje, Zavarovalnica Triglav bo uredila vsa potrebna zavarovanja, Dnevnik pa za seznanil javnost o dogajanju v klubih. Projektu se je pridružilo podjetje Manner, ki je lani prevzelo pokroviteljstvo pri šolskih tekmovanjih v smučarskih skokih in projektu Skoči z nami.

Ljubo Jasnič, podpredsednik OK Planica, se je ob prevzemu vozil zahvalil vsem sodelujočim partnerjem za njihove prispevke in med drugim poudaril: “Brez OK Planica, ki je del svojega dobička namenila za to, da smo preko SZS kupili te kombije, te akcije verjetno ne bi bilo. Zato bi rad poudaril, da vsak, ki kupi karto za Planico, prispeva tudi denar, ki se vrne nazaj h klubom.” 

Vladimir Štupica, vodja prodaje Volkswagen Gospodarska vozila pri Porsche Slovenija, je izrazil zadovoljstvo, da so se lahko pridružili projektu in s tem sledili tudi svojemu motu Vrhunska mobilnost: “Veseli nas, da bomo lahko pripomogli k izvajanju tega slogana Varno na tekme, varno na treninge. Vsa vozila so opremljena z vrhunskim štirikolesnim pogonom 4Motion in sem prepričan, da bodo zagotavljala potrebno varnost in omogočala izvedbo vseh dejavnosti klubov.” 

Miha Eržen, direktor trženja in razvoja pri Dnevniku, je med drugim apeliral na klube, naj z njihovo novinarsko ekipo pripravijo čim bolj zanimive prispevke, da bodo v svojih publikacijah lahko seznanjali širšo javnost in skoke pripeljali še v kakšno slovensko gospodinjstvo.

Volkswagen Transporter Planiške skakalne šole (9)Aleksander Lipovšek, direktor Manner Slovenija, se je ozrl na dolgoletno povezavo znamke Manner s skakalnim športom in lokalno partnerstvo z OK Planica ter nadaljeval: ” Na povabilo SZS smo lani vstopili v projekt Skoči z nami, pri katerem podpiramo predšolske otroke. Seveda smo veseli tudi tega projekta Varno na tekme, varno na treninge. Upamo, da bomo tudi v Sloveniji našli čim več mladih orlov.” 

Anton Breznik, predsednik AMZS, je nagovoril zbrane predstavnike klubov: “Zavedamo se, da ste športniki suvereni na snegu in ledu, vendar na skakalnicah. Da bi bili tudi tako suvereni na cestah, bomo poskrbeli mi, zato vabimo voznike teh vozil, da se pridružijo našim strokovnjakom v Centru varne vožnje na Vranskem. Želim, da bi bili prevoženi kilometri varni. Vsem pa tudi veliko uspeha na tekmovanjih.”

Primož Ulaga, predstavnik klubov, se je v imenu klubov zahvalil za pomoč vseh partnerjev: “Ta odločitev je prava, saj so klubi produkcija v skokih, otroci se v klubih začnejo učiti osnovnih prvin, da lahko potem pridejo do reprezentantov.” 

Avtomobilizem.com (Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Planiške skakalne šole z novimi Volkswagen Transporterji"


Ivan36
6 leta 3 meseci nazaj

S5 je le en lobij zmagal! Bi raje kupil Peugeot> Expert, Citroen >SpaceTurer, če bi smeli je bolj udoben pa enako zanesljiv, če ne še boljši!

DX5050
6 leta 3 meseci nazaj

Psa dvojček nima 4×4 pogona

Ivan36
6 leta 3 meseci nazaj

Aha potem a res ni izbire!

 
BMW i8 je končno spustil streho
Petrol in mBills združujeta moči na področju mobilnega plačevanja