Novice

Petrol in Volkswagen širita polnilno infrastrukturo v mestnih središčih

Ljubljana ima novo hitro polnilnico električnih vozil na Petrolovem servisu na Celovški cesti v Ljubljani. Partnerja s tem širita polnilno infrastrukturo v središčih mest, kjer so potrebe uporabnikov trenutno največje. Polnjenje električnih vozil je sedaj omogočeno na 43 lokacijah po Sloveniji.

Polnilnica na Celovški cesti je vključena v sodobni Petrolov center upravljanja z nenehnim nadzorom in skrbjo za polnilnico in uporabnike. Bogato ponudbo na področju elektromobilnosti, vključno z upravljanjem tujih polnilnic, pa Petrol prav tako ponuja tudi občinam in ostalim družbam. Poleg tega bo v letu 2017 Petrol lansiral  spletno in mobilno aplikacijo, s katero bo lahko uporabnik na povsem preprost način uporabljal polnilnice.

Svoje omrežje polnilnic za električna vozila je Petrol pričel vzpostavljati že leta 2012, njihova mreža pa obsega 17 električnih polnilnic s 37 polnilnimi mesti. Obenem so v sklopu evropskega projekta v upravljanje prevzeli 26 hitrih polnilnic na avtocestnem križu Slovenije.

Na primeru Volkswagnovega modela Golf, ki je v sklopu znamkine usmerjenosti v trajnostno mobilnost dobil tudi svojo izključno električno različico e-Golf, je mogoče prikazati, da pametna polnilnica baterijo napolni do 80% v pičlih 30 minutah. Vse ključne podatke – denimo o porabi, akcijskem radiju in postopku polnjenja baterije, uporabniki e-Golfa lahko spremljajo na prikazovalniku v vozilu oziroma na daljavo s pomočjo aplikacije »Car-Net«.

Hitro polnilnico na Celovški cesti v Ljubljani sta formalno odprla Rok Vodnik, član uprave pri Petrol d.d. in Marko Škriba, direktor znamk Volkswagen in VW Gospodarska vozila pri Porsche Slovenija, ki sta ob tej priložnosti simbolno prikazala polnjenje e-Golfa.

Avtomobilizem.com (Vir: Porsche Slovenija, Petrol. Foto: Mediaspeed.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tehnologija lidar bo kmalu cenejša in pripravljena za velikoserijsko vgradnjo
Bi Nissan Juke lahko ostal brez dizelskega motorja?