Novice

Peugeot je digitaliziral i-Cockpit v 308

Francozi so v skladu z aktualnimi trendi industrije modelu 308 namenili zadnjo osvežitev pred zamenjavo generacije, ki je napovedana za leto 2021.

Glede na razmeroma kratek preostanek življenja so dodelave modela razmeroma skromne, najpomembnejša pa se zdi digitalizacija Peugeotovega i-Cockpita. Z digitalizacijo je mišljena zamenjava klasičnih merilnikov z računalniškim zaslonom. Desetpalčni visokoločljivi barvni zaslon poznamo že iz aktualnih modelov 208 in 2008 ter tudi v 308 omogoča prilagajanje grafičnega prikaza podatkov.

Sredi armaturne plošče je nameščen zaslon večopravilnega sistema, ki je ravno tako nadgrajen z naprednejšo povezljivostjo s pametnimi telefoni, navigacijskim sistemom z dodatkom 3D prikaza ter zvokovnim upravljanjem.

Tehnične nadgradnje vključujejo nadgrajene številne varnostno-vozniške sisteme, med drugim radarski tempomat z dodatkom stop&go funkcionalnosti, najnovejšo generacijo sistema za zaviranje v sili ter opozorilnik na nalet in kamero na zadku avta s povečanim 180-stopinjskim vidnim poljem.

Na zunaj bo moč osveženi Peugeot 308 prepoznati po novi Vertigo modri barvi in drugačni grafiki 16- ter 18-palčnih koles. Tako imenovani črni paket (Black Pack) bo možno izbrati v kombinaciji z bogatejšimi paketi opreme, kjer krom na maski motorja, okvirjih bočnih stekel, zaslonk prednjih meglenk in okoli smernikov nadomesti sijoča črnina.

Osnovno motorno paleto po novem sestavljata dva agregata, 1,2-litrski PureTech (z bodisi  110 ali 130 KM nazivne moči) ter 1,5-litrski BlueHDi (s 100 ali 130 KM). Šibkejše različice bodo dobavljive izključno s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, zmogljivejše pa bodisi s slednjim ali z osemstopenjsko klasično avtomatiko. Vrh ponudbe predstavlja 308 GTi, ki ga žene 1,6-litrski PureTech; ta ponuja v uporabo največ 193 kilovatov (263 KM) in 340 Nm navora.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Uradni dogovor Forda in Volkswagna
Novi Citroën Ë-Spacetourer nadaljuje električno zgodbo znamke