Novice

Novi Citroën Ë-Spacetourer nadaljuje električno zgodbo znamke

Citroën v letošnjem letu več kot izpolnjuje obljube o elektrifikaciji njihove ponudbe, saj eno za drugo predstavljajo električne različice njihovih modelov.

Zadnji v vrsti je potniški kombi Citroën Ë-Spacetourer, ki se tokrat z električnim pogonom pridružuje različicam s klasičnim pogonom motorjev na notranje zgorevanje. Električni Ë-Spacetourer se bo od ostalih modelov razlikoval po malenkostno spremenjenem videzu zunanjosti, ki izraža električni značaj, poleg priključka za polnjenje pa bo novi model razpoznaven tudi po spremenjeni prednji maski in oznakah pripadnosti Citroënovi električni družini.

Notranjost, ki omogoča prevoz do devetih potnikov, je kot v ostalih različicah tega modela podrejena predvsem udobju, voznikovo delovno okolje pa seveda vsebuje elemente, prilagojene električnemu pogonu. Na osrednji konzoli se nahaja nova prestavna ročica eToggle, nad katero informacije prikazuje 7-palčni zaslon na dotik, preko katerega lahko v sklopu menija Energy spremljamo podatke, povezane z električnim pogonom. Pred voznikom se nahaja prilagojena instrumentna plošča s prikazom trenutnega režima vožnje (Eco, Normal in Power), stanja napolnjenosti baterije in porabe ter ostalih parametrov, potrebnih za varno in učinkovito vožnjo.

Zasnovan je na koncernski modularni platformi EMP2 ter bo na voljo v treh dolžinah (XS – 4,60 m, M – 4,95 m in XL – 5,30 m) in štirih nivojih opreme (Feel, Shine, Business in Business Lounge). Za pogon bo skrbel električni motor z močjo 100 kW (136 KM) in z največjim navorom 260 Nm. Baterije so nameščene v dnu vozila, zato ne vplivajo na prostornost notranjosti, izbirati pa bo možno med dvema kapacitetama baterij: šibkejši baterijski paket s 50 kWh bo  nudil do 230 km dosega, zmogljivejši s 75 kWh pa bo z enim polnjenjem dovoljeval prevoze do 330 km. Podobno kot pri ostalih električnih modelih znamke bodo možni trije načini polnjenja, poleg polnjenja na hitrih polnilnicah bo možno še polnjenje na domačem električnem priključku ali preko polnilnika Wallbox (7,4 kW ali 11 kW). Proces polnjenja in ostale funkcije vozila bo možno nadzorovati tudi na daljavo, preko aplikacije My Citroën.

Električni Citroën Ë-Spacetourer prihaja v prodajne salone ob koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot je digitaliziral i-Cockpit v 308
Fordova Transit in Tourneo v terenski preobleki