Novice

Peugeot nadaljuje zgodbo z električnim Partnerjem Tepee

Peugeot je družino Partner razširil z električnim modelom Partner Tepee Electric, ki sloni na prenovljeni obliki aktivnega enoprostorca in ima nameščen enak električni pogon kot Partner Van Electric iz leta 2012.

To pomeni, da ga poganja elektromotor z 49 kilovati moči in 200 njutnmetri navora, ki poganja prednji kolesni par. Energijo dovajata dva litij-ionska baterijska paketa s kapaciteto 22,5 kWh. Vsak baterijski paket je nameščen na svoji strani, ob strani in pod vzmetenjem. Doseg je omejen na 170 kilometrov (NEDC).

Kot pravijo pri Peugeotu, izdelava vzmetenja z integriranimi baterijami nudi nizko središče gravitacije za dinamično vožnjo in odlično okretnost. Bateriji se lahko napolnita do 80 odstotkov v 30 minutah, do polne napolnjenosti pa je potrebno na hišni polnilnici vozilo polniti vsaj 8,5 do 15 ur, odvisno od jakosti toka.

Vsakodnevno praktičnost izboljša daljinsko nastavljiva klimatska naprava, preko posebne aplikacije bodo kupci lahko preko pametnega mobilnega telefona videli napolnjenost baterije. Serijsko je Partner Electric opremljen s tempomatom, sistemom ESC s pomočnikom za speljevanje v klanec, po višini nastavljivim voznikovim sedežem in še nekaj drugimi manjšimi dodatki.

Zaradi domiselne pozicije obeh baterij prtljažni prostor meri 1.350 litrov, ob podrti zadnji klopi pa se prostornina poveča na impresivnih 3.000 litrov. Dodatno je v potniški kabini obilica odlagalnih površin in predalov, njihova prostornina pa skupaj meri 78 litrov.

Francozi so razkrili, da bo za uporabnika vzdrževanje električnega vozila za 30 odstotkov cenejše kot pri primerljivem modelu z motorjem na notranje zgorevanje. Poleg tega imajo baterije osemletno garancijo (do 100.000 kilometrov), celoten pogonski sklop pa ima petletno garancijo (do prevoženih 50.000 kilometrov).

Peugeot bo s prodajo pričel septembra, električnega Partnerja pa bodo predstavili na bližajočem se ženevskem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1, Peugeot. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Popolnost ima novo ime: Pagani Huayra Roadster
Honda bo v Ženevo končno pripeljala serijski Civic Type R