Novice

Popolnost ima novo ime: Pagani Huayra Roadster

Pogled na Huayro brez strehe je naravnost osupljiv, še posebej, če je v modri barvi vidna struktura ogljikovih vlaken.

Pri Paganiju so zatrdili, da Roadster ni le Huayra brez strehe, temveč so za dodaten razvoj porabili veliko inženirskih ur. Rezultat trdega dela je 80 kilogramov oziroma 6 odstotkov manjša masa (1.280 kilogramov) v primerjavi z običajno različico ter povečana togost karoserije. Za rezultat je v veliki meri zaslužna uporaba novih kompozitnih materialov.

Kot se za novinca spodobi, so vanj namestili izboljšani šestlitrski dvanajstvaljnik Mercedes-AMG M158 s 569 kilovati moči in 1.000 njutnmetri navora. Agregat je povezan s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki so ga za Italijane razvili pri podjetju Xtrac in smo ga lahko videli že v različici Huayra BC. Pozabili niso niti na vzmetenje iz lahkega aluminija z imeno HiForg, ki je zasnovano posebej za model Roadster. Zaradi novih materialov so v primerjavi s kupejem prihranili 25 odsotkov mase.

Huayra_Roadster_datasheet_ENG (1)

Za ustavljanje skrbijo šestbatne čeljusti Brembo in karbonsko-keramični zavorni diski dimenzij 380×34 spredaj ter štiribatne čeljusti in zavorni diski 380×34 milimetrov zadaj. Pagani je združil moči s Pirellijem, za brezstrešno Huayro, ki ima na bočnici vtisnjeno HP po ustanovitelju podjetja, so razvili posebno pnevmatiko . Za piko na i so izboljšali delovanje sistema ESP ter vozniku namenili pet voznih profilov – Wet, Comfort, Sport, Race in ESC Off.

Novosti še ni konec, saj sta na voljo dve vrsti strehe. Prva je trda in izdelana iz ogljikovih vlaken, v sredini ima stekleni del, druga pa je izdelana iz tkanine in ogljikovih vlaken ter se jo zlahka shrani v zato namenjen prostor.

Izdelali bodo 100 primerkov po izhodiščni ceni 2.280.000 evrov (brez davka). Najverjetneje Huayre Roadster ne boste videli na cesti, zato je morda najlažje, če se odpravite v Ženevo, kjer bodo razstavili prvi primerek.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Pagani.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Popolnost ima novo ime: Pagani Huayra Roadster"


kotk
7 leta 2 meseci nazaj

In oblikovalci pri Paganiju so se pod tako armaturko podpisali??? Ajoj.

 
Še bolj ekstremna različica Seatovega Leona Cupra
Peugeot nadaljuje zgodbo z električnim Partnerjem Tepee