Novice

Honda bo v Ženevo končno pripeljala serijski Civic Type R

Po huronskem odzivu svetovne javnosti na predstavitev prototipa Civica Type-R bo Honda v Ženevi končno le pokazala serijsko različico, ki bo kmalu zapeljala na ceste.

Kljub temu, da so športno različico razvijali istočasno kot običajno petvratno različico, so inženirji za razvoj Type R porabili ogromno ur in pripravili vrsto izboljšav. Le tako se bo lahko poševnooka Honda kosala s Focusom RS, Renaultom Megane R.S. Trophy in Seatom Leon Cupra.

Pri Hondi še vedno molčijo o številkah, ki so jih iztisnili iz dvolitrskega prisilno polnjenega bencinskega agregata VTEC. Kot so pisali nekateri mediji, so za novo generacijo uporabili obstoječi agregat, vendar povečali njegove zmogljivosti, ki bodo na ravni najbližjih tekmecev. Po razkritju v Švici bodo takoj pričeli s proizvodnjo Civica Type R v obratu Swindon v Veliki Britaniji. Od tam bodo izdelane primerke razvozili po vsem svetu, prvič v zgodovini pa bo uradno zapeljal tudi na ameriške ceste.

V Ženevo bo Honda iz salona CES pripeljala še koncept NeuV (New Electric Urban Vehicle). Z edinstveno tehnologijo koncept lahko neporabljeno energijo dovaja nazaj v omrežje. Vanj so vgradili tudi sistem, ki so ga pri Hondi poimenovali ”Emotion Engine”, kar v prevodu pomeni, da naj bi računalnik s pomočjo umetne inteligence ustvaril svoja čustva. Šlo naj bi za idealnega sopotnika, ki se prilagaja vozniku in mu nudi oporo v različnih situacijah.

Na razstavnem prostoru bo obema družbo delal še model Clarity, ki ga poganjajo vodikove gorivne celice. Kot navajajo pri Hondi, gre za najbolj razvito vozilo s pogonom na gorivne celice na svetu. Ima 620-kilometrski doseg, prvi primerki pa so v Evropo zapeljali proti koncu lanskega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot nadaljuje zgodbo z električnim Partnerjem Tepee
Poklon legendi: BMW 2002