Novice

Peugeot najavil nov koncept za salon v Parizu

Bliža se datum odprtja pariškega avtomobilskega salona in vse več proizvajalcev razkriva svoje adute.

Iz računalniško generirane fotografije lahko vidimo, da gre za koncept kupeja, ki s svojim retro videzom spominja na model 504 kupe iz konca šestdesetih let, seveda preoblikovan času primerno. Direktor podjetja Peugeot, Jean-Philippe Imparato, je na družabnem omrežju Twitter objavil fotografijo, na kateri z navdušenjem pozira poleg novega koncepta in obenem poudaril, da je avtomobil rezultat trdega dela zadnjih dveh let. Iz tega lahko sklepamo, da je razvoj konceptnega vozila potekal vzporedno z razvojem modela 508 nove generacije, ki so ga letos predstavili na salonu v Ženevi.

Glede na vložen trud lahko verjetno tudi domnevamo, da bo avtomobil, ki bo izhajal iz koncepta, verjetno kmalu ugledal luč serijske proizvodnje. Očitno so se vodilni možje pri Peugeotu dogovorili, da je čas za javne objave, saj je tudi direktor oblikovanja pri podjetju Peugeot, Gilles Vidal, na omrežju Instagram objavil kar dve fotografiji pod naslovom “Prihaja nekaj posebnega…”, ki bi lahko predstavljali novi koncept. Iz oznak, dodanih fotografijam, pa je možno razbrati, da naj bi šlo za električni avtomobil, zmožen avtonomne vožnje.

vidal peugeot

Ker kljub vsemu iz objavljenega ni razvidnih preveč podrobnosti , lahko v prihodnjih dneh pričakujemo nove objave pod oznakama #ConceptCar in #UnboringTheFuture, s katerimi bodo dvigovali temperaturo pred pričetkom salona v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Auto Express. Foto: Peugeot, Twitter.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW niža stroške izdelave baterij in zagovarja enoten standard za avtonomna vozila
Audi končno razkril e-tron