Novice

Radikalno drugačen Peugeot 508

Morda se vam na prvi pogled niti ne zdi, a pri Peugeotu zagotavljajo, da je novi 508 radikalno drugačen, v sporočilu za javnost pa ga neposredno primerjajo z Audijem A5 Sportback. Za začetek so klasične linije štirivratne limuzine zamenjali za petvratno kupejevsko padajočo linijo fastback, da bi pritegnili pozornost kupcev, ki vse pogosteje zamenjujejo limuzine za športne križance.

Navdih za novi model 508 so pri znamki našli v konceptu Instinct, ki je bil predstavljen lani v Ženevi. Že na prvi pogled brez dvoma deluje precej bolj drzno v primerjavi s predhodnikom, ali bo to dovolj za prepričljiv nastop na trgu, pa bo pokazal čas.

Peugeot 508 je zasnovan na koncernski platformi EMP2 ter je ob 4,75 metrih skupne dolžine le 1,40 metra visok – v primerjavi s prejšnjo generacijo je nezanemarljivih 80 mm krajši ter 60 mm nižji. Kljub kompaktnejšim zunanjim dimenzijam naj ne bi manjkalo prostora niti potnikom niti njihovi prtljagi, v zadku je namreč od 487 litrov pa vse do 1.537 litrov prostornine, ki bo zaradi drugačne oblike modela tudi lažje dostopna. Medosna razdalja je krajša za 24 mm ter meri 2,79 metra. Model je po novem 20 mm širši ter meri 1,84 metra, prihranek pri masi pa naj bi v povprečju znašal 70 kilogramov.

Voznikov delovni prostor je najnovejša interpretacija modela i-Cockpit z 12,3-palčnim zaslonom za digitalne merilnike pred voznikom in 10-palčnim osrednjim zaslonom na dotik. Gradnja na EMP2 pomeni, da je novi 508 deležen tudi vseh najsodobnejših tehnoloških novotarij. Med novostmi na področju varnostno-asistenčnih sistemov Francozi izpostavljajo sistem za vidljivost ponoči, ki deluje v povezavi z infrardečo kamero in zaznava živa bitja pred vozilom v dometu do 200-250 metrov ponoči ali ob slabši vidljivosti.

Peugeot 508 bo kupcem na voljo z naborom različnih bencinskih in dizelskih sklopov. Dizelski so oblikovani na osnovi 1,5-litrskega ali 2,0-litrskega agregata ter obsegajo različice BlueHDi 130 S&S BVM6 kot osnovni model, BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8 ter BlueHDi 180 S&S EAT8. Bencinski imajo za osnovo 16,-litrski agregat ter bodo na voljo v izvedenkah PureTech 180 S&S EAT8 ter PureTech 225 S&S EAT8 (izključno za izvedenko GT). Naštete opcije naj bi od jeseni 2019 dopolnil priključno-hibridni model.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Radikalno drugačen Peugeot 508"


nered
6 leta 2 meseci nazaj

To ti je notranjost spoodbna te klase. Tu se lahk nemci kej naucijo.

Tommaazz
6 leta 2 meseci nazaj

Super, da je malenkost kompaktnejši…saj gre vse drugo proti 5m…

 
Seatov srednje veliki SUV bo Tarraco
Našpičen mali Ferrari je 488 Pista