Novice

Peugeot ponovno pripravljen za Le Mans

Pri francoskem Peugeotu so v tem tednu pokazali prvo sliko njihovega dirkalnika, s katerim bodo v najbolj elitni kategoriji (Hypercar) nastopali na prvenstvu vzdržljivostnih avtomobilskih dirk (WEC), ki sicer doživi svoj vrhunec na dirkališču Circuit de la Sarthe blizu Le Mansa.

Pri Peugeotu so v preteklosti že precej uspešno nastopali na omenjenem tekmovanju, pri čemer so leta 2009 celo slavili dvojno zmago na prestižni 24-urni dirki v Le Mansu, ko so za sabo pustili celo slavno ekipo Audija, ki je pred tem zmagala trikrat zapored. Zmagovalno Peugeotovo ekipo so sestavljali dirkači David Brabham, Marc Gene ter Alexander Wurz, ki so tekmovali z dizelsko gnanim bolidom 908 HDi FAP.

Peugeot je na omenjenem tekmovanju zadnjič nastopal leta 2012 (908), sedaj pa je napovedal vnovično vrnitev in sicer skupaj s švicarsko ekipo Rebellion Racing. Francoski proizvajalec bo s svojim dirkalnikom nastopal v najelitnejši kategorijo Hypercar, ki bo od naslednje sezone dalje nadomestila dosedanjo LMP1, vendar pa Peugeota na dirkališčih najverjetneje ne bomo videli pred letom 2022.

Med novostmi pri pravilih v novem razredu Hypercar, ki jih določa Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA), pa je tokrat tudi ta, da morajo proizvajalci v drugem tekmovalnem letu predstaviti vsaj 25 različic s civilno cestno homologacijo, v naslednjem letu pa vsaj 100. Pri Peugeotu to pomeni, da bomo tovrstno super športno verzijo, ki jo bo moč registrirati, uzrli na cestah že leta 2023.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar je osvežil športni kupe in roadster F-Type
Prihodnje leto prihaja osvežena Opel Insignia